Torpedo runnersi sa 267 kilograma plastičnih čepova podržali akciju “Želimo vježbati vid”

24

U humanitarnoj akciji članova trkačke zajednice Torpedo runners “Čepom do kabineta” kojoj su se pridružili i brojnih građani, prikupljeno je ukupno 267.62 kg plastičnih čepova koji su uručeni predsjednici Udruge „…i djeci s ljubavlju“ Liviji Mjeda.

Na taj način riječki trkači pridonijeli su realizaciji nacionalnog projekta ove Udruge Želimo vježbati vid, pokrenutog u listopadu prošle godine s ciljem otvaranja i opremanja centra  za rehabilitaciju djece s poteškoćama s vidom s područja Primorsko-goranske županije, a u dogledno vrijeme i diljem Hrvatske kako bi najmlađi sugrađani i mlade osobe s oštećenjima vida mogli biti obuhvaćeni programom rane intervencije što bliže svome domu. Podizanje svijesti, edukacija građana o problematici slabovidne djece u Hrvatskoj kao i upoznavanje s problemima s kojima se susreću roditelji djece s poteškoćama vida osnovni su ciljevi kampanje. Jedan od gorućih problema je svakako i nedostatak adekvatne medicinske opreme za ranu intervenciju. lako prema svjetskim statistikama danas u društvu ima 40 do 50 % slabovidnih i slijepih osoba, u Hrvatskoj ne postoji još službeni registar slabovidnih i slijepih osoba, pa tako ni djece.

Nacionalni projekt Želimo vježbati vid provodi pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke te uz podršku Ministarstva zdravstva i Kliničkog bolničkog centra Rijeka i Hrvatske gospodarske komore.

Riječ je o trećoj humanitarnoj akciji prikupljanja plastičnih čepova koju su organizirali ovi riječki trkači. Prethodnih godina sredstva od prikupljenih čepova Torpedo runnersi donirali su Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske i Društvu multiple skleroze Primorsko-goranske županije. Akciju je podržala i dizajnerica Anja Sušanj koja je ilustracijom mnoge građane pozvala i potakla na prikupljanje plastičnih čepova.

Za istaknuti je kako je ovo tek jedna u nizu humanitarnih akcija Torpedo runnersa kojom riječki trkači kao društveno odgovorni članovi zajednice pomažu potrebitima u svom okruženju.

Već 16. prosinca ove godine Torpedosi organiziraju novu humanitarnu akciju na Molo longu, “Ho ho ho run” kojom prikupljaju sredstva za djecu s poteškoćama u razvoju u Centru za rehabilitaciju podružnice Oštro te pozivaju sve građane, uključujući i one najmlađe, da se odazovu u što većem broju, tim više jer ih čeka dobra zabava uz kolače i kuhano vino.

Komentari