Torpedo Runnersi godinu zaključuju na utrkama u Valenciji i Crikvenici

15

Desetak članova Sportsko rekreativne udruge Torpedo Runners već je otputovala u Španjolsku gdje će u nedjelju, 1. prosinca, biti održan 39.  Valencia Marathon Trinidad Alfonso EDP. Riječ je o najpoznatijem španjolskom cestovnom maratonu koji će ove godine ugostiti neke od najpoznatijih svjetskih maratonaca i to s ciljem da ovaj maraton postane jedan od pet najbržih na svijetu. Rekord su prošle godine postavili etiopijski trkači – u muškoj kategoriji Leul Gebresilase s vremenom 2:04:31 te Ashete Dido u ženskoj kategoriji s vremenom 2:21:14.

U Valenciji će se ove godine s najboljim svjetskim maratoncima i tisućama zaljubljenika u trčanje naći i sedam Torpedo Runnersa. Stazu dugu 42,195 kilometara po prvi put pokušat će istrčati Ljiljana Pavlović i Ivana Žuklić, a motivaciju i potporu dat će im će iskusni Torpedo maratonci Veronika Brčić, Gordan Deluka, Ljiljana Mamić, Zrinko Puljić i Toni Stipetić.

Istog dana, Torpedo Runnersi trčat će i u Crikvenici gdje će biti održan 9. Adria Advent Maraton, odnosno ukupno tri utrke – maraton, polumaraton i utrka građana duljine 5 kilometara. U sve tri utrke sudjelovat će oko 40 Torpedo Runnersa.

Torpedo runners

Torpedo runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015. Kako se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja za cilj ima promociju trčanja, rekreativnog bavljenja sportom i očuvanja zdravlja. Grupa je otvorenog tipa, pa joj se je priključilo i nekoliko polaznika prijašnjih generacija škole trčanja tako da sada broji 149 članova. Treninzi Torpedo runnersa održavaju se tri puta tjedno prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku. Tijekom tjedna Torpedo runnerse moguće je susresti na relacijama Kantrida-Preluk, Kantrida-Matulji ili Kantrida-Mlaka, dok dužinske treninge subotom odrađuju u Kastavskoj šumi Lozi, na Kostreni ili Platku.

Komentari