“Tobogan” – Avanture maloga Juju u Gradskom kazalištu lutaka, koncert na otvorenom u Parku Nikole Hosta

35

U srijedu, 3. srpnja  u 19 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, slijedi izvedba predstave Avanture maloga Juju, autorica: Ivane Đula i Milice Sinkauz (prema stihovima i skladbi istoimene pjesme autora Žarka Roje i Petra Bergama).

Zajedno s glumcima GKL-a Rijeka, publika će ući u svijet mame Kukunke i tate Tarante te maloga Jujua koji je velik kao palac, poznaje sve životinje i govori njihove jezike. Svaki dan provodi u zoološkom vrtu i radosno razgovara sa svim stanovnicima vrta. No, jedne se životinje boji – krokodila.

Mali Juju, kao i svako dijete pa i svatko od nas koji formalno nismo više djeca, gaji neke svoje strahove koji su često i nerealni. Kako ih konfrontirati, suočiti se s njima i pokušati prevladati ih, pitanja su koja će ova vesela i ritmična predstava postaviti i pomoći da odgovor nađe svatko za sebe.

Ulaznice se rezerviraju na mail blagajna2@gkl-rijeka.hr, a podižu se sat vremena prije početka predstave na blagajni GKL-a Rijeka (Blaža Polića 3), najkasnije 15 minuta prije početka izvedbe. Predstava je namijenjena djeci od 3 godine naviše.

U sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ u srijedu 3. srpnja, u 20,30 sati, u Parku Nikole Hosta, održava se „Koncert u parku: završni koncert polaznika radionice tradicionalnih i “uradi sam” instrumenata“.

Radionica tradicionalnih i “uradi sam” instrumenata

Radionica pod vodstvom Zorana Majstorovića na kojoj su djeca u sklopu Tobogana mogla upoznati mnoga tradicionalna glazbala iz raznih dijelova svijeta i naučiti kako napraviti svoje unikatne instrumente koristeći neuobičajene materijale, završit će ovim koncertom na otvorenom, atraktivnim za posjetitelje svih dobi.

 

Komentari