Tamara Obrovac na Gradini

246

Hrvatska pjevačica, flautistica, skladateljica i kantautorica, porijeklom iz Pule, jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih karaktera na hrvatskoj glazbenoj sceni, a zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe koje koristi u kreiranju svog glazbenog izraza, možemo joj slobodno pridodati i epitet veoma osebujne umjetnice. U moru „ukalupljenih“ izvođača, Tamara je prepoznala posebnost jednog drugačijeg glazbenog izričaja.

Tamara će nas na ovaj datum počastiti koncertnom promocijom svojeg novog albuma „Madirosa“, a radi se o jednoj novoj, posebnoj glazbenoj priči koja objedinjuje elemente jazza, ethnica i klasične glazbe. I odabir naslova novog albuma je sasvim svojstven ovoj osebujnoj umjetnici: riječ madirosa je, naime, novostvorena riječ, a za autoricu znači “mediteranska ruža” i simbolizira njen osobni doživljaj Mediterana kao kulturološkog i glazbenog univerzuma. Kada Tamara komentira svoj novi album, naglašava da se dugo bavila mišlju o uključivanju gudačkog quarteta u zvuk njene glazbe, no kako se radi o kompleksnom aranžmanskom poslu, trebalo je za to vremena, no zaključuje da je na kraju vrlo zadovoljna rezultatom, a posebno načinom na koji se češki quartet uklopio u zvuk i način sviranja njenog Transhistria ensemblea. Tamara Obrovac nas uvijek iznova iznenađuje i oduševljava, tako da ne sumnjamo da će i ovaj koncert naići na veliki interes riječke publike.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 70 i 90 kn u TIC-u na Korzu, caffe baru Gradina, New Sound Matulji te preko kartomata. Koncert počinje u 21:30.

Komentari