Tabor u Art-kinu

87

U subotu, 29. lipnja s početkom u 20 sati na programu Art-kina naći će se šest nagrađenih filmova iz međunarodne konkurencije 11. Tabor Film Festivala.

Prvi je na programu dobitnik nagrade Grand Prix, brazilski igrani film Ljubavni odvod. Tijekom rutinske provjere kanalizacije pratimo usamljenog radnika koji doživljava neobičan susret kojim započinje zamršeni odnos. Triler Muškarci na burzi, proglašen najboljim igranim filmom, prikazuje priču iz dvije perspektive – nezaposlenog 55-godišnjaka koji kasni na razgovor i savjetnice koja je ograničena sustavom u kojem radi.

Najboljim eksperimentalnim filmom proglašen je belgijsko-malezijski film Semalu koji progovara o djeci iz Cherasa, predgrađa Kuala Lumpura. Britanski animirani film Pub uvodi nas u uobičajeni dan jednog puba na sjeveru Londona.

Žiri 11. Tabor Film Festivala posebnim je priznanjem nagradio nadrealno animirani dokumentarac iz Meksika Stvarnost 2.0. Posljednji film iz međunarodne konkurencije donosi animiranu priču o putovanju između planeta.

U nedjelju, 30. lipnja s početkom u 20 sati riječka će publika imati prilike pogledati izbor iz programa domaće konkurencije. Uz brojne druge nagrade film Balavica Igora Mirkovića proglašen je najboljim domaćim filmom na 11. Taboru. Mucica Alda Tardozzija prati malog Tvrtka koju uz brojne zgode i nezgode po prvi puta sam kreće u školu. Animirani film Bla Martine Meštrović progovara o problemima u obrazovanju, dok dokumentarni film Presuda Đure Gavrana dokumentira lica koja prate televizijski prijenos izricanja prvostupanjske presude hrvatskim generalima.

Iz domaće konkurencije u Art-kinu gledamo i kratki film Teleport Zovko u režiji Predraga Ličine te eksperimentalni film Amnezijak na plaži Dalibora Barića.

Ulaz je slobodan na program u cijelosti.

Komentari