Svjetski dan oceana obilježava se u Astronomskom centru Rijeka

9

U subotu, 8. lipnja s početkom u 10 sati u Astronomskom centru Rijeka povodom Svjetskog dana oceana održat će se prigodna radionica na temu oceana, a u 11 sati će se prikazati crtani film Kaluoka´hina – začarani greben posvećen oceanu i utjecaju Mjeseca na njegova gibanja.

U prvom dijelu radionice, s početkom u 10 sati, ukratko će se predstaviti kornjače, njihova staništa i jedinstvenost u eko svijetu. Kratka prezentacija poslužit će kao inspiracija za drugi dio
radionice – crtanje na oblutcima i predstavlja uvod u crtani film koji slijedi po završetku iste. Radionica će se održati u Velikoj sali.

U 11 sati program posvećen oceanima i ekologiji nastavit će se u digitalnom planetariju s animiranim filmom Kaluoka`hina – začarani greben.

Oba programa namijenjena su djeci od 4 do 10 godina. Sudjelovanje na radionici je bez naknade, dok su cijene ulaznica za planetarij za djecu, učenike, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom 10, a za odrasle 20 kuna. Ulaznice za program u planetariju moguće je kupiti na blagajni pola sata prije početka
programa ili online.

Svjetski dan oceana obilježava se diljem svijeta s ciljem informiranja javnosti o utjecaju ljudi i njihovih postupaka na ocean te kako bi se razvio svjetski pokret za očuvanje oceana.

 

Komentari