Svibanj u Pogonu bogat festivalima i izložbama

16

Travanj završava Pogonovom radionicom urbanog vrtlarenja u Interkulturnom društvenom vrtu u dvorištu Jedinstva. Radionicu vodi Gordana Dragičević i odlična je prilika za upoznavanje sa sustavom sadnje u povišenim gredicama koji je primjenjiv čak na lošem zemljištu u gradskim uvjetima. Radionica je besplatna i otvorena svima uz obaveznu prijavu te se održava 27. travnja od 16 do 18 sati.

Svibanj je bogat festivalma i izložbama. Počinje u revijalnom tonu sa Cirkobalkana Festom koji će ugostiti niz regionalnih cirkuskih premijera, trenutno najaktualnija cirkuska ostvarenja iz Francuske, Španjolske, Italije, Velike Britanije.

Festival počinje 1. Svibnja i održava se do 20.svidnja. U Pogonu nastavljaju s Perfect Circle Sreet Festivalom, festivalom plesnih okršaja najboljih plesača Bboying-a (Break dance-a), HipHopa i drugih Funky plesnih stilova i programa. Ovom  manifestacijom na otvorenom, koja se održava 4.svibnja želi se potaknuti mlade ljude na kreativni izričaj kroz čitav niz kulturnih i sportskih aktivnosti te urbanih sadržaja.

U svibnju se održavaju i dvije izložbe, višekanalna instalacija Sabine Mikelić Beyond the Choir i Gorgo. Višekanalna instalacija Sabine Mikelić Beyond the Choirdio je ciklusa Kinematografije otpora u sklopu Subversive Festivala.  Otvorenje: izložbe je 7.svibnja u 20 sati, a traje od 8. do 13.svibnjam, u vremenu od 16 do 20 sati.

Gorgo je izvedbena izložba u kojoj vizualna umjetnica Lala Raščić sa sudionicima u prostoru dvorane Pogon gradi filmski set namijenjen izvedbi i realizaciji filmskog performansa Gorgo. Riječ je o novom radu koji nastaje unutar ciklusa radova u kojima se autorica, počevši od izvedbe Eumenida, bavi naracijama iz mitskog svijeta upisanima u europsku kulturnu povijest. Otvorenje i razgovor s umjetnicom odvija se 23. svibnja. u 19 sati.  Izložba traje do 24.svibnja, svakodnevno od  11 do 18 sati.

Komentari