Svečanom ceremonijom u Rijeci završile ESI 2016

Na Europskim sveučilišnim igrama nastupilo je gotovo šest tisuća studenata s čak 403 sveučilišta iz 41 europske zemlje, a natjecali su se u 21 sportu.

241

Sinoć se na riječkom Korzu održala svečana ceremonija zatvaranja trećih po redu Europskih sveučilišnih igara, koje su do sada najveće i po svojoj veličini, ali i po broju natjecatelja.

Programski dio večeri otvorila je velika povorka studenata sportaša pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića, nakon čega se publici obratio Haris Pavletić, dopredsjednik Organizacijskog odbora ESI2016: “Europske sveučilišne igre ostvarile su i premašile svoje ciljeve, kako po broju sudionika tako i uspjehom cjelokupne organizacije. Ostavština ovih Igara, poput novoizgrađenog studentskog doma u Rijeci i obnovljenih u Zagrebu te brojni uređeni sportski objekti, stvari su zbog kojih je sve ovo imalo smisla”.

esi9

Adam Roczek, predsjednik krovne europske akademske sportske organizacije EUSA, izjavio je kako su ovo bile najbolje organizirane Europske sveučilišne igre u povijesti: “Ujedinili ste tisuće ljudi u ime sporta, učinili da se osjećamo kao jedna velika obitelj”.

Nakon što su naši zametski zvončari simbolično predali zastavu EUSA-e, svim natjecateljima i natjecateljicama obratio se i Daniel Montero predstavnik idućeg domaćina Europskih sveučilišnih igara – Coimbre u Portugalu:
Ovo je zasigurno bio velik trenutak za pokret sveučilišnog sporta. Standard kvalitete kojeg su ove igre postavile uistinu je visok, stoga ćemo mi 2018. u Coimbri u Portugalu dati sve od sebe da organiziramo događaj koji će biti velik poput ovog“.

esi24

Rijeka i Zagreb su tako na trinaest dana postale prave sportske metropole. Na Igrama je nastupilo gotovo šest tisuća studenata s čak 403 sveučilišta iz 41 europske zemlje, a natjecali su se u 21 sportu.

Ovo su bile najuspješnije i najmasovnije Europske sveučilišne igre do sad te sljedećim domaćinima, portugalskom Sveučilištu Coimbra sigurno neće biti lako nadmašiti Hrvatsku. Nakon dva predivna tjedna Igre su gotove, no naši će sportaši i dalje vrijedno trenirati i širiti sportski duh gdje god se nađu.

Komentari