Svečanim paljenjem lampica započeo Najljepši Advent uz more

33
Paljenjem lampica na božićnoj jelki ispred opatijske gradske tržnice svečano je otvoren opatijski Najljepši Advent uz more. Lampice su zajedno upalili opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, dječja gradonačelnica Lucija Čerina, direktorica TZ Opatija Suzi Petričić i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.
U prigodnom programu „Paljenje lampic na krisbane“ nastupili su Dražen Turina Šajeta i zbor OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“.
Lampice su upaljene i na novoj lokaciji ovogodišnjeg adventa – Xmas Streetu Lungomare Adventa, na Slatini od hotela Savoy do Ville Madonna, uz nastup Reaktiva Acoustic Banda.

Tradicionalno paljenje prve adventske svijeće kraj fontane u perivoju Slatina održat će se danas 27. studenog u 19,00 sati.

Svečanosti će nazočiti vlč. Mirko Vukoja, župnik Župe sv. Jakova i vlč. Petar Belanić, župnik Župe sv. Ane, Volosko koji će zajedno s opatijskim gradonačelnikom Fernandom Kiriginom upaliti prvu adventsku svijeću te tako označiti početak adventskog doba u Opatiji. U glazbenom programu nastupit će duo Matea i Anita.

advent u opatiji advent u opatiji advent u opatiji advent u opatiji advent u opatiji advent u opatiji advent u opatiji advent u opatiji advent u opatiji advent u opatiji

L.B.

Komentari