Sutra tribina o stanju u riječkoj kulturi

228

DAR MAR, prozvan i riječkim Wikileaksom, organizira tribinu Stanje u riječkoj kulturi koja će se održati sutra na Filozofskom fakultetu s početkom u 17 sati.

Do udruženja Diverzantske Art Reakcije / Multidisciplinarne Akcije Rijeka i Filozofskog fakultet u Rijeci došlo je zbog zajedničkog im nezadovoljstva načinom na koji se valoriziraju kulturna događanja u Gradu Rijeci. Nejasni kriteriji na temelju kojih se određenom kulturnom projektu pridaje veća važnost i shodno tome i novac, potaknuli su ovu grupicu na djelovanje.

Za danas su kao gosti tribine najavljena i neka poznata imena, koja ne sumnjamo imaju što reći na ovu temu,  pa su tako dolazak potvrdili teatrologinja Mani Gotovac, Ivan Šarar, pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu, Damir Čargonja,  multimedijalni umjetnik, te Kristina Posilović, asistentica na Odsjeku za kroatistiku i Zoran Licul, arheolog i profesor hrvatskoga jezika i književnosti. Organizatori i voditelji tribine su Ivana Peranić, Jelena Tondini, Zvonimir Peranić.

Na svojoj Facebook stranici DAR MAR-ovci su otkrili glavne motive za organizaciju tribine: „Tribinom želimo iskomunicirati trenutno stanje u riječkoj kulturi i naglasiti viziju kulture kao momenta društvenog razvoja, a kroz razmjenu viđenja i iskustva uspostaviti smjernice za daljnje zajedničko djelovanje u svrhu razvoja cjelokupne zajednice aktera u kulturi.“ Svi zainteresirani su pozvani ne samo za dolazak, nego i za aktivno sudjelovanje u raspravi, jer se svačije mišljenje poštuje. Svoj dolazak možete potvrditi na darmar051@gmail.com.

Maša Delić

Komentari