Sutra promocija knjige Mani Gotovac, Fališ mi, Druga knjiga: jesen/ljeto

334

Nakon zime i proljeća, poznata teatrologinja i spisateljica Mani Gotovac, podastire nam ljeto i jesen svog života u drugom djelu svoje autobiografske knjige. Za potrebe knjige „Fališ mi, Druga knjiga: jesen/ljeto“, Gotovac se prisjeća nekih od najtežih trenutaka u životu; bolesti i smrti maloljetne kćeri, borbe s vlastitom depresijom i raspada obitelji.

Dosljedna sama sebi, Mani Gotovac kao i u životu, i u svojoj književnoj interpretaciji vlastite sudbine zrači jednako snažnom energijom koja rezultira visoko emocionalno nabijenim opisima. U poglavlju Ljeto autorica se osvrće na svoja kazališna iskustva u Teatru &TD, splitskom HNK kao i u riječkom hramu Thalije, gdje je svojevremeno bila intendantica.Gotovac se nije libila istaknuti svoje jasno viđenje situacjie koja je rezultirala njenim odlaskom s pozicije intendantice HNK Ivana Pl. Zajca.  Iz njezine perspektive rastanku su presudile zakulisne igre sadašnje obnašateljice te dužnosti, Nade Matošević.

Bogato i šaroliko životno iskustvo sadrži sve elemente drame, od velikih ljubavi, do rastanaka i smrti, burnih odnosa s raznim kulturnjacima, kao i političarima. Rođena Splićanka, Gotovac njeguje i poseban odnos s Rijekom koju doživljava kao svoj grad. Njena knjiga najbolji je dokaz kako je upravo život taj koji piše najzanimljivije priče. Usponi i padovi sastojci su životnih priča svakog pojedinca, a Mani je svoju začinila za nju karakterističnom kreativnošću i originalnošću.

Nakon splitske, varaždinske i zagrebačke, red je došao i na riječku publiku. Predstavljanje knjige „Fališ mi, Druga knjiga: jesen/ljeto“ održat će se u četvrtak, 23. veljače u Filodrammatici u 19 sati. Uz autoricu će o knjizi govoriti Srđan Sandić i Nikola Petković, a gost večeri bit će Damir Urban.

Maša Delić

Komentari