Studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja potrepština za potrebite u Ukrajini

108

Ove će subote i nedjelje, 2. i 3. ožujka 2022. biti organizirana humanitarna akcija prikupljanja potrepština za potrebite u Ukrajini. Donacije će se prikupljati u prostorima garaže Filozofskog i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4, Kampus Sveučilišta u Rijeci. Donacije će se prikupljati oba dana u razdoblju u od 10 do 18 sati.

Specifikacije potrebnih artikala humanitarne pomoći:

– Lijekovi (analgetici) za bolnice, kompleti prve pomoći, flasteri, higijenske potrepštine
– Flaširana voda, hrana (konzervirana i gotova hrana, energetske pločice, itd.), trajno mlijeko
– Tablete za pročišćavanje vode, baterije za napajanje AA i AAA33, ručne svjetiljke, različiti produžni kablovi, utikači, agregati,
eksterni punjači, vreće za spavanje i šatori, jastučići za koljena i laktove, ruksaci
– Od odjevnih predmeta potrebna je muška izdržljiva obuća (gojzerice)
– Zbog ograničenog skladišnog prostora udruge prikupljena odjeća ide isključivo u svrhe humanitarnog buvljaka koji će se održati u nastavku inicijative. Novčana sredstva prikupljena humanitarnim buvljakom uplatit će se na humanitarni račun udruge Dobro Dobrim koja iste prosljeđuje potrebitima u Ukrajini.
Ažurirani popis donacija možete vidjeti na stranici:
https://istrapomaze.com/crisis-2022/

Inicijativu su pokrenuli studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, a ona će biti održana u organizaciji Studentskog zbora Akademije primijenjenih umjetnosti. Potporu inicijativi daju: udruge Dobro Dobrim (DoDo), Istra pomaže, Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Filozofski fakultet, Učiteljski fakultet, kao i Sveučilište u Rijeci.

L.B.

Komentari