“Što žene žele?” – Besplatna predavanja, vježbe, primjeri kako mogu unaprijediti položaj u društvu i očuvati integritet

138

U cilju jačanja suradnje među ženama, kao i međusobnog uvažavanja, te sa željom što više „rasvijetliti“ današnji položaj žene u hrvatskom društvu, kao i načine kako smanjiti (ili još bolje dokinuti) diskriminaciju žena, uz učinkovitu suradnju s muškarcima, diljem Hrvatske održat će se besplatna predavanja pod nazivom „Što žene žele?“.
Prvo je predavanje 22. listopada u Rijeci, u hotelu Bonavia, 23. listopada u hotelu Frankopan u Ogulinu, 13. studenoga predavanje će se održati u Šibeniku, 14. studenoga u Splitu i 12. prosinca u Vukovaru.

Ženska zapostavljenost
Ova besplatna predavanja i networking, koje sponzorira u cijelosti tvrtka za proizvodnju i distribuciju eko menstrualnih uložaka Gentle day d.o.o. iz Vinkovaca, poduzetnice Dine Vukičević, donosi cijeli niz korisnih sadržaja, vježbi te praktičnih primjera kako žene mogu unaprijediti položaj u društvu, obitelji, među prijateljima, na poslu, kod drugih žena, a s druge strane očuvati i izgraditi integritet sukladno vremenu i okružju u kojem živimo.
Predavanja koja će održati direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić, futurologinja po struci, hvataju se u koštac s temeljnim problemima ženske zapostavljenosti u mnogim sferama moći, odlučivanja, napredovanja u karijeri, izgradnji kvalitetnih privatnih i poslovnih odnosa koji često predstavljaju kamen spoticanja u ostvarivanju ciljeva.
Besplatna predavanja i netwotking „Što žene žele?“ održavat će se ove jeseni diljem Hrvatske, s ciljem da se sudionice naših događanja sa što manje straha i neizvjesnosti, a što više informacija, te pozitivne perspektive otisnu prema izgradnji vlastitog integriteta, snažnije i aktivnije sebe koja ne dopušta okovima svakodnevlja koji marginaliziraju ženu da bude nezadovoljna i zaustavljena u svojim namjerama.

Izostaje istinsko priznanje
Žene nikada kao danas nisu bile obrazovanije, financijski neovisnije, poduzetnije, angažiranije i spremnije na odricanja da bi uživale društveno priznanje koje im s pravom pripada. No, ženina sreća je i dalje upitna, jer unatoč svemu što žena radi – (pre)često izostaje istinsko priznanje njezinog društvenog obola, značaja, uloge… Razlog – iako smo „debelo“ u 21. stoljeću, tradicijski okovi hrvatskog društva ženu guraju i dva stoljeća natrag, ne uvažavajući nerijetko niti njezine temeljne ljudske vrijednosti. Umjesto da žena postane perjanica u mnogim društvenim aspektima, ona se često marginalizira i osporava do neprepoznatljivosti.

Besplatna predavanja i networking diljem Hrvatske pod nazivom “Što žene žele?” u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr, bit će pozitivan pomak i konkretan primjer da se takvo stanje čim prije i čim kvalitetnije promijeni na bolje.
Prijave se mogu obaviti na info@poduzetnica.hr

 

. . .

Komentari