Stiže nam još jedna Hartera

71

Hartera Festival održava se 15. i 16. srpnja u Rijeci. Nova imena koja zaokružuju ovogodišnji line-up RBMA pozornice su Hudson Mohawke, SBTRKT i Scratcha DVA.

Hudson Mohawke je svojedobno ušao u anale britanskog DMC natjecanja kao najmlađi sudionik njegova finala ikad. Danas važi za jednog od najuzbudljivijih producenata u katalogu kultne izdavačke kuće Warp, za koju je, nakon što je skrenuo pozornost na sebe brojnom neizdanom produkcijom i DJ miksevima, 2009. objavio debut album “Butter”.
Svojim UK bass, garage i techno zvukom, maskirani londonski producent SBTRKT u protekle je dvije godine doživio veliki uspjeh. Njegovi su ga radovi katapultirali na glavne podije Fabrica i Berghaina, turneje s imenima poput Holy Fuck i Modeselektora. Dva tjedna uoči nastupa na Harteri izlazi mu dugoočekivani debi album.
Scratcha DVA, ljubitelj naočala čudnovatih oblika, već godinama pliva vodama britanskog undergrounda kao DJ, producent, vlasnik labela DVA Music i radijski voditelj na poznatom RinseFM-u. Njegov je pristup žanrovski vrlo neopterećen, pa se u njegovom izboru nađe dubstepa, grimea, funkya, dnb-a, pa čak i bass heavy housea.
Od domaćih pulena tu su Eddy Ramich, najangažiraniji hrvatski DJ u inozemstvu i polovica projekta Eddy meets Yannah, te Aeon i Iggy Dub.
Kompletan line up RBMA pozornice tako glasi: Photek, Pearson Sound, Ikonika, Hudson Mohawke, SBTRKT, Scratcha DVA, Eddy Ramich, Aeon i Iggy Dub.

www.hartera.com

Komentari