Štetna ili ne 5G mreža… Predavanje danas u 18 sati!

14

U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka u ponedjeljak 6. srpnja u 18 sati održat će se predavanje prof. dr. sc. Ivice Orlića naziva “5G mreža i utjecaj na zdravlje, istine i zablude – pogled nezavisnih znanstvenika na štetnost mobilnih mreža.” Sudjelovanje na predavanju obvezno je prijaviti na mail prijave.programi@gkri.hr.

Neprestance kruže glasine o štetnosti zračenja, šire se teorije zavjere koje povezuju 5G mrežu s Covid-19 virusom i slično. Čitamo i kako teoretičari zavjere često pretjeruju i dramatiziraju. Što je istina, a što laž?

Prof. dr. sc. Ivica Orlić je eksperimentalni nuklearni fizičar s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom i zna podosta o zračenjima, o tehnologijama i utjecaju zračenja na ljudsko tijelo pa ga prijatelji često pitaju što misli o tome, što je tu istina, a što su nategnute poluistine?

Čitajući znanstvene radove stekao je opći i relativno dobro balansirani dojam o utjecaju tih nevidljivih, ali sveprisutnih zračenja kojima smo, htjeli mi to ili ne, danonoćno izloženi i to u svakom pa i najintimnijem kutku naših domova i ureda. Na osnovu svih tih saznanja odgovorit će na sljedeća pitanja:

Što je to mikrovalno zračenje i koja je razlika između 3G, 4G i 5G mreža?
Koja je infrastruktura potrebna za 5G mreže te što dobivamo, a što gubimo s 5G mrežom?
O štetnosti mikrovalnog zračenja na naše zdravlje i općenito na naš okoliš, a posebno na pčele?
I na koncu, ono najvažnije, ako već ne možemo bez tih malih zgodnih ”igračaka”, što učiniti da bi se što bolje zaštitili od štetnih utjecaja?

Komentari