Sretna Pulska Xica za riječke Torpedo runnerse – Andrea Tuđa i Damjan Dabović osvojili srebro i broncu

84

Ovogodišnja utrka Pulska Xica riječkim je Torpedo runnersima donijela čak dva postolja.
U subotu 15. rujna, u kasnim večernjim satima, Andrea Tuđa utrčala je u cilj utrke na 10 kilometara s vremenom od 0:42:30 i osvojila 2. mjesto, dok je Damjanu Daboviću za istu rutu bilo potrebno 0:37:57 za osvajanje 3. mjesta.

U utrci je nastupilo ukupno 397 natjecatelja, od toga 255 u muškoj te 142 u ženskoj konkurenciji, dok su Torpedo runnersi bili predstavljeni s 34 trkača.

Treće izdanje Pulske Xice održalo se u centru grada sa spektakularnim ulaskom u cilj u dvijetisućljetnu Arenu. Slogan ovogodišnje utrke bio je #OsvijetliteObraz kako bi naglasili svjetleće efekte i instalacije koje su trkači obilazili na stazi za vrijeme održavanja Festivala Visualia.

Pobjednici utrke Pulska Xica su Dino Bošnjak s vremenom od 0:33:14 te Mirjana Šimek Bilić sa 0:39:09.

Nakon Pulske Xice, sljedeća odredišta Torpedo runnersa su Ljubljana, utrka Volkswagen 23rd Ljubljana Marathon te Valencia – Valencia Half Marathon Trinidad Alfonso EDP 28. listopada 2018 godine.

Torpedo runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015. Kako se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja za cilj ima promociju trčanja, rekreativnog bavljenja sportom i očuvanja zdravlja. Grupa je otvorenog tipa, pa joj se je priključilo i nekoliko polaznika prijašnjih generacija škole trčanja tako da sada broji 149 članova. Treninzi Torpedo runnersa održavaju se tri puta tjedno prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku. Tijekom tjedna Torpedo runnerse moguće je susresti na relacijama Kantrida-Preluk, Kantrida-Matulji ili Kantrida-Mlaka, dok dužinske treninge subotom odrađuju u Kastavskoj šumi Lozi, na Kostreni ili Platku.

Komentari