Spektakularni nastup Toma Jonesa u Dubrovniku: “Ovaj grad je predivan, u šoku sam”!

240

Jedna od najvećih živućih glazbenih legendi, pjevač osebujna glasa čija svjetska slava traje više od pola stoljeća, Tom Jones nastupio je sinoć, 1. srpnja, ispred dubrovačke katedrale pred prepunim gledalištem. Ovaj spektakularni koncert za koji se tražila karta više, održan je pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika u suradnji sa Star produkcijom, a povodom 70 godina Dubrovačkih ljetnih igara koje se otvaranju 10. srpnja.

Legendarni Tom Jones koncert je otvorio novijom uspješnicom „Burning hell“, a u nepuna dva sata izveo je svoje najveće stare i nove hitove poput „Green green grass of home“, „You can leave your hat on“, „If I only knew“.

Prisutne je razgalio vatrenom izvedbom pjesme „Sex bomb“, a najvećim pljeskom oduševljene publike nagrađen je nakon otpjevanog bezvremenskog hita „Delilah“. Mega zvijezda je bila odlično raspoložena, a publika je na najbolji način uzvratila plešući i pjevajući zajedno s njim.

Ovaj grad je predivan, prvi put sam ovdje, u šoku sam, kako su sve ovo izgradili?! Sretan sam što sam ovdje“ – izjavio je za kraj neumorni Jones, te pjesmom „Strange things“ završio svoj trijumfalni koncert i oprostio se riječima: „Ne mogu vam obećati da se vidimo uskoro, ali vidimo se čim prije“.

Tom Jones u karijeri je objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija.
Glazbene kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri „Long Lost Suitcase”, „Spirit in The Room” i „Praise & Blame” što je samo potvrda da Jones s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe.

Komentari