Šok i nevjerica na misi u Zaprešiću – Odluku o napuštanju službe i zasnivanje obitelji župnik podijelio s vjernicima

119

Poruka koju je na misi vjernicima uputio Vinko Sudar, župnik Župe Kraljice Apostola iz Zaprešića izazvao je šok i nevjericu.

Uz objavu kako je to njegovo posljednje služenje mise pater Vinko Sudar je kazao kako je odlučio ići drugim putem i zasnovati obitelj. Iskoristio je priliku svojim župljanima reći istinu i tako prekinuti glasine koje je čuo  da je jedna djevojka s njim trudna. To nije istina, djevojka s kojom želi osnovati obitelj je nevina, poručio im je pater Sudar.

Pateru Sudaru služba je završila 31. prosinca 2018. godine odlukom duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije na njegov zahtjev i molbu palotinske provincije.

Ime patera Sudara mnogi pamte još od ljeta i euforije održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu. Pater Sudar je 15. srpnja, na dan kada je Hrvatska igrala u finalu, sat služenja večernje mise pomakao na popodnevni termin od 15:30 sati i pod sloganom “Ako Bog da bit ćemo svjetski prvaci”. Usto je župljanima poručio da na misu mogu doći  u dresu reprezentacije.

U nedjelju 15.7.2018. zbog finala Svjetskog prvenstva večernja misa je u 15:30h (nema mise u 19h). Dajmo molitvenu podršku našim Vatrenima!!

Objavljuje Župa Kraljica Apostola ZaprešićČetvrtak, 12. srpnja 2018.