Slavonske delicije dolaze u Rijeku, kušajte starinske, zaboravljene recepte

53

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” organizira šestu po redu sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju 6.Dani Slavonije u Rijeci, koja će se održati od 10. do 14. rujna 2019. godine na Trgu 111.brigade HV u Rijeci.

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih i drugih autohtonih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način (“poderane gaće”) kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni. Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude iz svih dijelova Lijepe Naše koju su vam pripremili organizatori.

Posjetitelji koji od 10. do 14.rujna od 8 do 20 sati  dođu na Trg 111. Brigade HV u Rijeci moći će uživati u slavonskom čobancu  i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

čobanac(1)
Čobanac

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.

drvene igeačke
Drvene igračke

Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije, Domće je Domaće, Zeleno i Plavo i Sajam slavonskih proizvoda po kojima je postala prepoznatljiva.

Komentari