Šibenska večer posvećena Arsenu Dediću okupila djecu i sve njegove obožavatelje

13

Koncert “Djeca pjevaju Arsenu” ispred UNESCO-ove katedrale svetog Jakova, na ljetnoj pozornici 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku gdje su uz festivalski dječji zbor Zdravo maleni nastupili dječji zbor Cvrčak iz Šibenika te udruga Glazbeni talenti – Music Talents Split oduševio je mnogobrojnu publiku svih naraštaja. S jednakom strašću pjeva se Arsenova “Kuća pored mora” i “Bubamarac.”

Glazbena večer posvećena velikom Arsenu Dediću nije mogla proći bez dive Gabi Novak i nagrađivanog hrvatskog glazbenika, Arsenovog sina, Matije Dedića. Koncert “Djeca pjevaju Arsenu” bio je rasprodan danima ranije, a ulaznicama se nadalo do posljednjeg trenutka.

djeca pjevaju arsenu_gabi novak

Rođeni Šibenčanin, Arsen Dedić dobio je posvetu u rodnom gradu kojoj bi se možda i najviše veselio. Njegova umjetnička ostavština živi kroz njegovu obitelj i djecu, mlade glazbene talente okupljene u dječjim zborovima Zdravo maleni i Cvrčak, zborovima s kojima je Arsen surađivao za života.

“Arsen pjeva djeci” jedan je od njegovih glazbenih albuma, a od ove godine, Međunarodni dječji festival osmislio je koncertnu večer posvećenu upravo njemu i njegovom stvaralaštvu za djecu i odraslu publiku. Koncert na jednom od najljepših renesansnih trgova na Jadranu, koji su htjeli poslušati svi, trebao bi zaživjeti i postati neodvojiv dio Festivala koji uživa podršku mnogih uključujući Hrvatsku turističku zajednicu.

Večer u kojoj su se Arsenova pjesma i publika sjedinili u čaroliji stvaralaštva jednog umjetnika, a u kojoj su šibenska i splitska djeca, Gabi i Matija dali sve od sebe ostat će zapamćena još dugo. Uspomena na velikog Arsena Dedića nastavlja živjeti na pozornici Međunarodnog dječjeg festivala!

 

Komentari