Saznajte kako se na Pagu živjelo prije 50 i više godina

Ljetni festival Metajna na najbolji način promovirat će raznolikosti i bogatu povijest otoka Paga

178

Udruga “Stare užance otoka Paga” poziva sve da i ove godine popratite otvorenje drugog izdanja “Ljetnog Festivala Metajna” u petak, 24. lipnja s početkom u 20.30 sati.

Na prvom danu Festivala posjetitelji će moći uživati u prezentaciji starih i zaboravljenih zanata i alata uz nastup klapa Sol, Peružini i Slavuji i naravno gastronomski doživljaj i okuse paške janjetine, sira, jela s koromačem, puževa, ribljih specijaliteta, fritula, pogačica, uglavnom brojnih autohtonih delicija. Uz kuhanje domaće rakije i degustiranje, posjetitelji će moći uživati u domaćim sortama vina i dobrom druženju.

Fritule

“Ljetni festival Metajna” festival je posvećen predstavljanju i oživljavanju „starinskih običaja“ odnosno velike kulturne baštine otoka Paga kroz gastronomiju, stare alate i zanate, običaje i sve ono što treba sačuvati od zaborava i pri tom se ugodno zabaviti.

Ovu manifestaciju pokrenula je udruga “Stare užance otoka Paga“ i održava se u suradnji s Gradom Novaljom i Turističkom zajednicom Grada Novalje, pri čemu su svi svjesni značaja očuvanja tradicije i kulturne baštine važnih za budućnost otoka i njegovih žitelja. Kao takav, “Ljetni festival Metajna” postao je autohtoni i poželjan turistički proizvod koji svojom originalnošću sve više privlači turiste željne drugačije ponude.

Rucni rad Metajna

Nakon izuzetno uspješnog prošlogodišnjeg izdanja domaći gosti i naravno turisti moći će ponovno uživati u bogatom programu uz brojne sudionike koji će nastojati posjetiteljima približiti život na Otoku Pagu i u samoj Metajni, prije pedesetak i više godina. Biti će im tako omogućen “povratak u povijest” i priča o dobu i običajima kojih se mnogi još itekako živo sjećaju, a nikako ih ne bi trebalo zaboraviti.

“Ljetni festival Metajna 2016” odvijat će se tijekom cijelog ljeta, odnosno do 29. kolovoza uz bogati program.

Komentari