Salsa filarmonica- Doživite jedinstvenu Kubu!

99

U četvrtak, 14. srpnja 2011. na programu je Riječkih ljetnih noći koncert „Salsa filarmonica- Doživite jedinstvenu Kubu!“ Zagrebačke filharmonije i legendi kubanske glazbe. Atraktivni koncert, pod dirigentskim vodstvom Alana Bjelinskog, održat će se u perivoju Gospe Trsatske, s početkom u 21.30 sati.

Orkestar Zagrebačke filharmonije i legendarni latino glazbenici povest će nas na uzbudljivo putovanje kroz kubansku glazbu od Buena Viste pa do mlađe generacije. Koncert će biti spoj neodoljivih ritmova salse i klasične glazbe. Projekti u kojima profesionalni latino glazbenici izvode standarde latino glazbe u posebnim aranžmanima uz simfonijske orkestre trenutno su jedan od hitova u svijetu.
Idejni začetnik ovog projekta u Hrvatskoj jest Ricardo Luque, glazbenik venecuelanskih korijena te član Zagrebačke filharmonije, koji je svojim osebujnim vokalom postao naš prvi simbol latino glazbe i prepoznatljivo lice našega najpoznatijeg latino sastava – Cubisma. Osim njega, vokalna zvijezda koncerta bit će Jacqeline Castellanos, jedna od najboljih kubanskih pjevačica koju s pravom smatraju nasljednicom legendarne Celie Cruz.

Komentari