S jugom u jedrima završila 17. Fiumanka

Zbog nešto drugačijih uvjeta na regatu su na kraju izašli najhrabriji, istinski zaljubljenici u jedrenje

233

Odjedrena je i 17. Fiumanka. Ostalo je još vidjeti kako se tko snašao na regatnom polju ispred Rijeke koje je nudilo sve, samo ne klasične uvjete Fiumanke. Od ukupno 218 prijavljenih posada ipak je na more izašlo tek nešto više od pola, što i ne čudi, jer je do pred sam start danima najavljivana obilna kiša doista neumoljivo padala. Na regatno odlučili su se izaći oni najhrabriji, istinski zaljubljenici u jedrenje i oni koji su imali adekvatnu opremu za takve uvjete. I bili su nagrađeni za hrabrost, baš kao i organizatori za trud!

fiumanka maxi 2

Kiša je prestala padati tek koju minutu prije samog starta, a posade 17. Fiumanke imale su konstantan južni vjetar od 5-15 čvorova, pa je najbržem brodu, na najdužoj ruti, trebalo manje od sat i pol vremena do ulaska u cilj. Pobjedu je odnio i prošlogodišnji pobjednik Shining Umag Umago Maxi.

fiumanka maxi 1

Ostali prijavljeni sudionici, koju su odustali od jedrenja i druženje na moru odlučili zamijeniti druženjem u nekom od okolnih kafića, također nisu pogriješili. Jednostavno su uživali u drugoj perspektivi i sastavnom dijelu regate – dobroj zabavi! Proglašenje pobjednika održat će se na prvom katu Terminala u 20:30.

Foto: Fiumanka

Komentari