Rožice va Kostrene – Festival cvijeća i kreativnosti okuplja proizvođače iz cijele Hrvatske

170

Festival cvijeća i kreativnosti Rožice va Kostrene održat će se u petak, 12. travnja 2019. godine, na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena.

Na festivalu se predstavljaju proizvođači cvijeća iz cijele Hrvatske što pruža veliku mogućnost  izbora za svakog, od sadnica cvijeća, ukrasnog i začinskog bilja, preko lončanica i stablašica, sve do aromatičnog bilja, mnogobrojno bilje kojim se uređuju okućnice i vrtovi u pripremi za turističku sezonu.

Uz ponudu raznolikog bilja dobit ćete i korisne savjete o uzgoju cvijeća i uređenju okoliša, kako za znalce, tako i za one koji  tek započinju sa svojim cvjetnim aktivnostima.

Također naći ćete umjetničke i uporabne predmete kako bi upotpunili proljetni ugođaj u svom domu i vrtu.

Rožice va Kostrene u 11 sati imaju zanimljiv program otvaranja na kojem sudjeluju djeca dječjeg vrtića „Zlatna ribica“, O.Š.Kostrena i plesni studio „Axis“, nakon toga slijede dva predavanja s radionicama od 12,30 do 14 sati, predavanje o morskim cvjetnicama i izrada morskih organizama od recikliranog materijala. Predavanje i radionicu vodi magistar zaštite okoliša i ekologije Vesna Ahel.

Predavanje i radionicu o ružmarinu kao lijeku, razmnožavanju ružmarina te izradi soli od ružmarina od 16,30 do 18 sati vode profesorice Graditeljske škole za industriju i obrt Viviana Lovrinić Đaković mag.ing. i Loredana Raspor Ramić mag.ing.

Radionice i predavanja su besplatne.

Na radionicama i predavanjima mogu sudjelovati djeca i odrasli.

Sajam je otvoren od 9 do 18 sati.

Komentari