Roswell – kultno kaubojsko selo otvara se ovu subotu

25

Kultno kaubojsko selo Roswell, smješteno u Općini Fužine, otvara svoja vrata posjetiteljima u ovu subotu i do ljetne sezone radit će tijekom vikenda i blagdana. Skromno otvorenje ove godine planirano je primarno zbog epidemioloških uvjeta, a mjere se poštuju sukladno uputama županijskog Stožera civilne zaštite. To je ujedno i odgovor organizatora na brojna pitanja posjetitelja kada će biti u mogućnosti posjetiti poznate kulise kultnog filma Winnetou koji je nastao prema romanima njemačkog književnika Karl Maya. Radno vrijeme Roswell sela je od 11 do 17 sati, subotom i nedjeljom.

Posjetitelji uz uživanje u prekrasnoj prirodi, šetnicama prilagođene za sve dobne skupine, imaju mogućnost upoznati jedinstvenu podzemnu prirodnu arhitekturu u špilji Vrelo koja također radi vikendima i blagdanima od 11 do 15 sati.

Ovu nedjelju kroz Općinu Fužine protutnjit će stara vojna terenska vozila, Jeep Willys, Fiat Campagnola, Land Rover, godišta 1943.-1970., što će svakako biti još jedna atrakcija. Stara terenska vozila bit  će parkirana u samom centru Fužina.

Odjel za turizam Općine Fužine toplo savjetuje sve posjetitelje da se slojevito i toplo odjenu, uz prigodnu obuću jer vremenske prilike više su zimske nego proljetne. Ujedno, toplo mole posjetitelje za pridržavanje mjera Stožera, a dezinficijensi za ruke dostupni su na više lokacija. Ugostiteljski objekti u Općini Fužine rade po principu dostave i preuzimanja hrane/pića. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici Tourist info Fužine.

Komentari