„Rijeka psihologije“ radionicom o emocijama razveselila najmlađe

204

mislimo srcem

Unutar bogatog programa „Rijeke psihologije“ koji se od 16.- 22. veljače održava u Rijeci i okolici, održana je radionica „Portić luka osjećaja- mislimo srcem“ namijenjena četvrtom i petom razredu osnovne škole. Radionicu su predvodile Ksenija Vičić i Tamara Milovanović, članice “Portića”- strukovne riječke udruge, osnovane 2006. godine. Kako kažu iz udruge „Portić“, od svog osnivanja pokrenuli su 7 vrlo važnih projekata i programa namijenjenih djeci, roditeljima i široj zajednici.

Svi su dobrodošli!

Radionica kakvoj smo imali prilike jučer prisustvovati, namijenjena je djeci školarcima, dakle učenicima četvrtih i petih razreda osnovne škole i zamišljena na način da se kroz priče, igru i razgovor djecu potiče učenju o osnovnim emocijama. Jedna od voditeljica radionice Ksenija Vlačić kaže kako je važno da djeca nauče imenovati emocije i da znaju kod samih sebe prepoznati određene emocije. Na taj način, oni uče uvažavati ne samo vlastite emocije, već i emocije svojih prijatelja, svojih vršnjaka.„Radionice su namijenjene svoj djeci, ipak, mislimo da najviše potrebe za njima imaju ona djeca koja su na bilo koji način prošla kroz neko traumatsko iskustvo. To može biti promjena razreda, promjena škole, preseljenje, rastave braka roditelja ili slično. Ovdje djeca imaju priliku doživjeti svoje emocije, razumjeti ih i razumjeti to da su sve te emocije prirodne i prihvaćene. Da s njima nisu sami. Ovo je okruženje koje im dopušta da se oslobode govoriti o svojim osjećajima“, dodaje Valčić.

Inače, članove ove hvalevrijedne udruge čini tim različitih struka profesionalaca, od pedagoga, psihologa i učitelja, do defektologa i pedijatara, a tu su i roditelji djece predškolske dobi, potrebiti podrške u svojoj roditeljskoj ulozi.

L. Klobas

Komentari