Rijeka psihologije 2019. na čak 59 lokacija u gradu i okolici!

37
rijeka psihologije

Pred nama je održavanje osme Rijeke psihologije, koju organiziraju Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci i drugi predstavnici sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i neprofitnog sektora. 

Rijeka psihologije održava se od 18. do 24. veljače 2019. godine na čak 59 lokacija u Rijeci i okolici. Ova vrijedna manifestacija provodi se u sklopu obilježavanja Tjedna psihologije u Hrvatskoj kojeg je Hrvatsko psihološko društvo pokrenulo 2008. godine. U tom Tjednu psiholozi diljem Hrvatske javnosti približavaju spoznaje koje mogu biti korisne u svakodnevnom životu, a proizlaze iz znanstvenih istraživanja.

Rijeka psihologije otvara se u ponedjeljak 18. veljače 2019. godine u 18 sati u dvorani Zajednice Talijana u Rijeci (Circolo), Uljarska ulica 1, Rijeka kada će prof. dr. sc. Ingrid Brdar s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održati predavanje pod nazivom „Kako postati i ostati sretan?“.

U sklopu ovogodišnje Rijeke psihologije održat će se stotinjak aktivnosti – 38 radionica, 38 predavanja, 7 dana otvorenih vrata, 2 okrugla stola, 2 tribine, 2 pub-kviza, 2 prodajno-promotivna štanda, po 1 znanstveni kafić, promocija, konferencija i otvaranje, i to na čak 45 lokacija u Rijeci 14 u okolici. Programske aktivnosti provodi 101 psiholog, 10-ak studenata psihologije i 25 stručnjaka drugih profesija.

Sve su aktivnosti besplatne, a namijenjene su djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, mladim i odraslim ljudima, umirovljenicima, što je i posebno naznačeno u programu.

Ove će se godine prezentirati različiti psihoterapijski pravci i neke specifične tehnike koje se koriste u terapijskom radu, razgovarati o određenim psihičkim poremećajima i problemima, roditeljstvu, partnerskim odnosima, razvoju djece i njihovim potrebama. Kao i svake godine, pozivaju se gospodarstvenici na osmu Konferenciju za gospodarstvenike, a u programu su i aktivnosti za umirovljenike.

Ovogodišnja Rijeka psihologije bavit će se stresom, zdravljem, emocijama, učenjem, glazbom, plesom, pričama i bajkama. Nekoliko je aktivnosti usmjereno na problematiku nasilja u mladenačkih vezama, a neke nude modele za kvalitetno provođenje vremena roditelja i djece.

Svoja znanja iz različitih područja psihologije možete provjeriti u Escape room-u i u pub-kvizovima koji će se ove godine održati u Malom Lošinju i Rijeci. Studenti će prezentirati radove svojih istraživanja u Znanstvenom kafiću u Kavani Grad dok udruge, savjetovališta i institucije otvaraju svoja vrata i pozivaju na upoznavanje sa svojim uslugama.

Cjelokupni program i detalji manifestacije nalaze se na internetskim stranicama Rijeke psihologije: www.rijekapsihologije.org.

Humanitarna akcija sastavni je dio manifestacije od samih početaka. Prodajom promotivnih materijala ove godine prikupljat će se sredstva za instrumente za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Prodajno-promotivni štandovi na kojima građani mogu kupiti promotivne predmete sa zanimljivostima iz psihologije bit će postavljeni na Korzu (ispred zgrade bivše Hrvatske pošte) bit će otvoren od 18. do 23. veljače u vremenu od 10 do 14 sati, dok će u Zapadnom trgovačkom centru (ZTC) štand biti otvoren od 18. do 22. veljače od 16 do 20 sati, a 23. i 24. veljače od 12 do 18 sati.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija, a projekt su financijski podržali Grad Rijeka, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Filozofski fakultet u Rijeci i njegovi Odsjek za psihologiju te Centar za primijenjenu psihologiju, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Studentski centar Rijeka, Hrvatska psihološka komora, Zajednica Talijana u Rijeci, Prospekt, 3D2 visual i Tiskara Bat-print.

Posjetite programske aktivnosti Rijeke psihologije, naučite nešto iz psihologije i sudjelujete u humanitarnoj akciji.

 

Komentari