Rijeka psihologije

194

U zajedničkoj organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, Psihološkog savjetovališta Sveučilišnog savjetovališnog centra u Rijeci, Udruge studenata psihologije ‘Psirius’, Grada Rijeke i Ri.psi alumni kluba, od 18. do 24. veljače 2013. godine u Rijeci se po drugi puta održava Rijeka psihologije.

Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije u Hrvatskoj kojeg je Hrvatsko psihološko društvo pokrenulo 2008. godine. Cilj projekta je popularizacija psihologije i promicanje njenog značaja u društvu kroz organizaciju popularnih predavanja, radionica, promocija, debata, tribina, izložbi i znanstvenih kafića na različitim lokacijama u gradu Rijeci. Programske aktivnosti provodi preko 50 diplomiranih psihologa, a u organizaciju je uključeno i četrdesetak studenata psihologije. Sve se aktivnosti provode na volonterskoj bazi, čime se promiče i volonterstvo. Osim promocije struke, Rijeka psihologije ima i humanitarni karakter: prodajom promotivnih materijala prikupljat će se sredstva za Odjel za neurokognitivnu rehabilitaciju Psihijatrijske bolnice Rab. Prodajno-promotivni štand će biti postavljen na Korzu ispred Radio Rijeke od 18. do 24. veljače od 10 do 17 sati.

Organizatori su pripremili bogat i zanimljiv program iz različitih područja psihologije kao što su savjetovanje i psihoterapija, sportska psihologija, zdravstvena psihologija, razvojna psihologija, psihologija pamćenja i učenja, organizacijska psihologija itd. Kroz aktivnosti se može saznati o komunikaciji, stresu, partnerskim odnosima, ljubavi, roditeljstvu, razvoju djeteta, razvodu, profesionalnoj orijentaciji, samopoštovanju, zdravlju, pamćenju i koncentraciji, depresiji, starenju, različitim psihoterapijskim pravcima i brojnim drugim temama. Sve aktivnosti su besplatne za sudionike, a namijenjene su svim građanima: djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, mladim i odraslim ljudima, umirovljenicima, što je za svaku pojedinu aktivnost naznačeno u programu.

Svečano otvaranje Rijeke psihologije održat će se u ponedjeljak, 18. veljače 2013. godine u 18.00 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Nakon otvaranja, dr. sc. Alessandra Pokrajac-Bulian s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održat će predavanje pod nazivom Imperativ vitkosti.

Cjelokupni program aktivnosti dostupan je i na internetskim stranicama Rijeke psihologije: www.rijekapsihologije.org

Komentari