Rijeka obilježava Hrvatski olimpijski dan

61

Hrvatski olimpijski dan Rijeka će obilježiti sportskom manifestacijom na Korzu u utorak, 10. rujna od 10 sati. Održat će se demonstracije te će se građani informirati o raznim vrstama sportova.

Program započinje simboličnim podizanjem olimpijske zastave ispred zgrade Gradske vijećnice. Nakon toga bit će prezentirani brojni sportovi kao i četrdesetak sportskih udruga i klubova koji djeluju u Rijeci.

Mladi sportaši održat će demonstracije atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, judoa, karatea, kickboxinga, košarke, nogometa, odbojke, rukometa, taekwondoa, triatlona, veslanja i sporta osoba s invaliditetom, a građani će moći saznati nešto i o plivanju, sinkro plivanju, skijanju, skokovima u vodu, streličarstvu, vaterpolu, projektu Ri Move te sportsko-zdravstvenim aktivnostima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

U slučaju lošeg vremena demonstracije i informiranje se odgađaju.

Cilj ove nacionalne sportske manifestacije je potaknuti građane svih dobnih skupina na tjelesnu aktivnost, posebice djecu i mlade zbog kojih je Hrvatski olimpijski dan i smješten na početku školske godine.

Hrvatski olimpijski dan na Korzu organiziraju Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora.

 

Komentari