Rijeka maškara devet je sati tekla Korzom, završilo je još jedno peto godišnje doba!

Kulminacija karnevalskih događanja, Međunarodna karnevalska povorka, danas je zasjala u punom sjaju kada su 104 karnevalske grupe s gotovo 11.000 sudionika i 67 alegorijskih kola pokazalo svoje maske i zavladalo centrom grada.

66

Rijeka maškaranih sudionika stavila je osmijeh na lice svim prisutnim na riječkom Korzu i onima ispred malih ekrana te ih uveseljavala devet sati, kada su za kraj zazvonili zvonci čuvara maškarane tradicije – Halubajskih zvončara i zatvorili 36. Međunarodnu karnevalsku povorku.

karne2

Već tradicionalno prve korake povorke napravili su Meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala, a ove godine čast je pripala Nikol Marelja Bošnjak, zajedno s Morčićima , Prvim riječkim mažoretkinjama i Gradskom glazbom Trsat.

U osunčanoj i nepreglednoj koloni maškara mogli su se vidjeti astronauti, vampiri, vesele gljive, vikinzi, rajske ptice, gangsteri te brojni najnevjerojatniji likovi iz svakodnevnog života. Maske u kojima su utkani sati ljubavi i truda napokon su skinute i paljenjem pusta na Gatu Karoline Riječke, u režiji grupe Pom-F-Ri, završilo je još jedno riječko peto godišnje doba.

karne1

Ove godine u Međunarodnoj karnevalskoj povorci sudjelovalo je 14 grupa iz inozemstva – iz Italije (Este, Mirandola, Verona), Slovenije (Ptuj), Crne Gore (Budva, Herceg Novi, Tivat), Srbije (Vrnjačka Banja), Mađarske (Debrecen, Koljnof), Bosne i Hercegovine (Neum) te Makedonije (Strumica) te još 12 grupa koje dolaze iz svih dijelova Hrvatske.

karne

Osim domaćina i brojnih posjetitelja iz cijele Hrvatske Međunarodnu karnevalsku povorku pratili su turisti iz Italije, Japana, Austrije, Njemačke, Bugarske, Mađarske, Slovenije…

 

 

 

Komentari