Rijeka dobila kraljicu karnevala

197

Vedrana Dujmić iz karnevalske skupine Najpusna divojka proglašena je novom Kraljicom Riječkog karnevala. Nakon nastupa svih 7 kandidatkinja, raznih zadataka i izazova koje su morale proći, Vedrana je dokazala da je ove godine baš ona kraljevskog materijala i time je stala uz bok Meštru Toniju koji je nakon primopredaje ključa Grada proglasio da je Rijeka u vlasti maškara.

Program Izbora Kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada odvijao se u veseloj i bučnoj atmosferi Dvorane mladosti, pod voditeljskom palicom već provjerenog tima – Josota Krmpotića i Roberta Ferlina uz glazbenu podršku grupe Lady Luna. Izbor Kraljice Riječkog karnevala nikako nije standardni izbor ljepote, već su se kandidatkinje za „zlatni plašt“ morale iskazati talentom, sposobnošću zabavljanja i poznavanjem karnevalske tradicije, u čemu se najboljom pokazala dvadesetdvogodišnja Vedrana Dujmić, koja je prije nekoliko dana proglašena i Najpusnom divojkom. Prvom je pratiljom proglašena Jelena Lučin iz grupe Zijat, sost, tancat i pit, a drugom Patrizia Tuzlak iz grupe Pom-F-Ri. Važan faktor u cijeloj prezentaciji kandidatkinja imaju njihove prateće karnevalske grupe koje su također pod prismotrom žirija te je među njima proglašena ona najkarnevalskija – Mesopusna kunpanija Grad Grobnik s maskom Grobnički playboy.

Žiri s najveselijim, ali ne i laganim zadatkom, radio je u sastavu: Davor Ćuška, izvršni direktor tvrtke Vargon, Nina Simčić, Kraljica Riječkog karnevala 2012. te red voditelja koji su svoj obol Karnevalu dali tijekom godina vodeći programe s pozornica za vrijeme karnevalskih povorki – Barbara Udovičić-Papeš, Ivica Nikolac, Jadranka Čubrić, Valerio Benčić – Vale i Neva Funčić.

Prije samog proglašenja nove Kraljice održana je tradicionalna ceremonija primopredaje ključa Grada koji je Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel dao u ruke Meštru Toniju i maškarama. Kao i uvijek, primopredaja je prošla miroljubivo te je Obersnel s puno povjerenja prepustio vladanje gradom karnevalistima. Primopredaju je obavila i sada već bivša kraljica Nina Simčić koja je krunu predala nasljednici, a nakon toga velikom feštom s Lady Lunom Rijeka je uplesala u još jedan period maski, veselja, ludila i zabave – Riječki karneval!

Komentari