Rijeka 2020 – Elektro party u Harteri

267

Europska prijestolnica kulture, udruženim snagama s Klubom Crkva, organizira Hartera Revisited party, elektronički glazbeni povratak u Harteru.

Na lokaciji bivše riječke Tvornice papira, 24. kolovoza, minutu prije ponoći, publiku očekuje devet DJ nastupa na dva floora. Treći “chill” floor preuzet će Kino Katarina sa svojom selekcijom art filmova.

Na party u Rijeku po prvi puta dolazi cijenjena talijanska DJ-ica Elena Colombi poznata po svom anarhističkom ukusu u odabiru glazbe. Publici će pokazati kako vješto miješa industrijske ritmove i pulsirajući techno s diskom. Plesni setovi druge headlinerice, DJ-ice Dr. Rubinstein, rođene ruskinje s berlinskom adresom, mogu se opisati kao hipnotički acid, moćni techno i zvuk koji podsjeća na legendarne partije devedesetih. U Harteru iz Banja Luke s probranom selekcijom mračnih, senzualnih i energetičnih traka dolazi i jedna od organizatorica najvećeg bosanskog festivala elektroničke glazbe Fresh Wave Festivala, Joma Maja.

hartera

Domaću podršku headlinericama pružit će Bronski koji house i techno kombinira s naglašenim ritmovima i ekstatičnim glazbenim preokretima dok publiku suptilno uvlači u svoju energičnu atmosferu. U Harteri će publiku rasplesati još i  Igorritza, Life4Funk i Boo Dale. Nastupit će i mlada riječka DJ-ica Kasja koja je nedavno krenula ozbiljnije puštati glazbu i pravo je osvježenje na sceni koje publika osjeća kroz plesne eklektične i subverzivne glazbene žanrove koje kombinira u svojim dinamičnim setovima.  Popis zanimljivih DJ-eva eklektične techno i house glazbene selekcije zaokružuje beogradski DJ i producent Marko Vuković  čiju selekciju čini house zvuk s elementima techna, minimala i deepa. Poznat je po dinamičnom miksu i svojoj komunikaciji s publikom za vrijeme DJ seta.

hartera1

Kino Katarina, koje zauzima chill floor, pokrenuto je kao gerilsko pop-up kino 2016. godine na otoku Sv. Katarina u pulskom zaljevu, a nakon predaje otoka u koncesiju za izgradnju turističkog kompleksa, Kino održava program ljetnih filmskih večeri na otvorenom na obalama Pulskog zaljeva. Specifičnost projekcija Kina Katarina leži u kratkim uvodnim predavanjima te otvorenim diskusijama nakon filma u kojima se potiče rasprava i razmišljanje o temama koje se u prvom redu tiču položaja žena u društvu. Kino je do sad obrađivalo teme koje su se ticale radničkih prava, reproduktivnih prava, ženskog tijela kao poprišta ideoloških sukoba, ali i propasti tekstilne i brodograđevne industrije, problema kućanskog rada, rodne nejednakosti u širem smislu itd.

Party u Harteri održava se u sklopu Ciklusa Furioza Rijeke EPK koji predstavlja glazbenice i glazbu koju stvaraju žene, one koje pomiču granice, izazivaju žanrove i grade nove, uzbudljive glazbene svjetove. Ovim ciklusom Europska prijestolnica kulture skreće pažnju publike na hrabre žene u glazbi, žene koje stvaraju s porukom i mijenjaju svijet.

Ulaznice za party mogu se do 23.8. kupiti po cijeni od 60 kuna u pretprodaji u sustavu Eventim http://bit.ly/2JOXScK, a na dan događanja na ulazu – po cijeni od 80 kuna. Prvih 100 ulaznica u pretprodaji je 50 kuna.

Komentari