Riječki Putokazi 35. rođendan proslavili objavom novog singla “Kishica”

134

Nepredvidivi, baš kao i svaka proljetna riječka kiša, Putokazi stvaraju novi album i za svoj 35. rođendan, 22. veljače daruju prvi radio singl „Kishica“.

Melankolična i lepršava, rasplesana i nestalna, „Kishica“ uvodi nas u svijet zaigranog, iščekivanja i (raz)otkrivanja. Naravno, razmišljamo li pritom o svojim mokrim cipelama ili kaputiću,  šminki i frizuri, sasvim sigurno propustit ćemo njenu čaroliju.

„Kishicu“ možete poslušati na Facebook stranici PUTOKAZI, a u svojoj prepoznatljivoj djevojačkoj energiji donose ju izvođačice desete pjevačke generacije Putokaza, čineći je inspirativnim uvodom u novi album, autorice glazbe i tekstova Mirande Đaković, koji progovara o životnom plesu i smrti svakoga od nas.

A „Kishica“ nam stiže na tridesetpeti rođendan Putokaza! Priča je to o bogatstvu, onom satkanom od najfinijih čestica mnogobrojnih pjevačkih osobnosti zaljubljenih u glazbu koje su se posvećeno predale maloj, velikoj glazbeno-životnoj školi Putokaza. Priča je to o jednom od izloga kulturnog identiteta grada Rijeke i zavičaja iz kojeg Putokazi potječu.

Zanimljivost ovog albuma u nastajanju jest i sudjelovanje glazbenika, multiinstrumentalista i novog suradnika, jazzista Zorana Majstorovića, koji u projetku svira mnoštvo instrumenata i supotpisuje aranžmane u produkciji s već dobro znanim suradnikom Putokaza, Iztokom Turkom.

„Kishica“ obećava sasvim novi zvuk Putokaza. Prepustite joj se.

 

Komentari