Riječki karneval dobio novu kraljicu

100

Pod voditeljskom palicom najboljeg karnevalskog tima Josipa Krmpotića i Roberta Ferlina, ljubitelji karnevala u potpuno ispunjenoj Dvorani mladosti mogli su pratiti maškarano nadmetanje devet kandidatkinja za „zlatni plašt“ i njihovih pratećih grupa. Ove godine zabavni se program odvijao na jednoj od najposebnijih pozornica do sada, u obliku broda s jedrima, a tri natuknice bile su lajtmotiv večeri – „Rijeka, more, brodovi“. U ovom netipičnom izboru, ljepota nije prednost, pa su se potencijalne kraljice morale iskazati talentom, sposobnošću zabavljanja i  poznavanjem karnevalske tradicije, u čemu se najboljom pokazala osamnaestogodišnja Nina Simčić s Grobnika, a u stopu su je slijedile prva pratilja Samanta Sirotnjak iz „Kunpanije z Halubja“ s Viškovai druga pratilja Martina Randić iz KU „Krasica, pa Rio“. Kako velik dio prezentacije kandidatkinja leži i na njihovim pratećim grupama, već niz godina nagrađuje se i najbolji scenski nastup koji je ove godine osvojila prateća grupa nove kraljice „Mesopusna kupmanija Grad Grobnik“s maskom „Pleme“, pa je slavlje bilo potpuno.

Žiri s najveselijim, ali ne i laganim zadatkom, radio je u sastavu: Igor Rikel, pomoćnik regionalnog direktora Konzuma, Dario Ružić, mlađi regionalni manager prodaje Zagrebačke pivovare, Ante Zubović, direktor Regionalne direkcije Rijeka u Sektoru građanstva Erste banke, Kraljica Karnevala 2011. Ines Martinić, Irena Grdinić, Barbara Udovičić Mario Battifiaca.

Uz krunu i prepoznatljivi zlatni plašt nova kraljica Nina dobila je na poklon i samo za nju izrađene naušnice i prsten Suvenirnice i gift shopa Vera.

Prije samog proglašenja održana je tradicionalna ceremonija primopredaje ključa grada koji je Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel predao u ruke Meštru Toniju, kao i svake godine, bez imalo straha i s puno povjerenja. Primopredaju je obavila i sada već bivša kraljica Ines Martinić koja je krunu predala nasljednici, a velikom feštom s „Koktelsima“ Rijeka je uplesala u još jedan mjesec maski, veselja, ludila i šarene zabave – 29. po redu Riječki karneval kojigrand finale očekuje 19.2. Međunarodnom karnevalskom povorkom.

Komentari