Riječki karneval dobio novu Kraljicu! Maškare preuzele ključeve Grada!

37

Dora Pilepić iz Karnevalske grupe „Siti i pijani“ nova je Kraljica Riječkog karnevala!

Izborom Kraljice Riječkog karnevala završen je još jedan spektakl u Dvorani mladosti i maškare su službeno preuzele vlast! Glazbe, plesa, maškara i smijeha nije nedostajalo te je nova Kraljica pokazala svoje maškarane posebnosti, pobijedila konkurenciju i zagrnula se zlatnim plaštom.

Meštar Karnevala ponosno je stajao pokraj svoje nove odabranice, a nakon proglašenja, kada mu je gradonačelnik Rijeke predao ključeve Grada, na stotine oduševljenih maškara razveselilo se, jer šest narednih tjedana vladaju gradom, sve do Međunarodne karnevalske povorke 23. veljače.

Ovogodišnjih šest kandidatkinja, kako bi dobile „Zlatni plašt“, morale su ispred brojne publike dokazati sve svoje kvalifikacije i poznavanje karnevalskih običaja te se iskazati svojim šarmom, plesnim i glazbenim umijećem. Njihove karnevalske grupe pomogle su im u tome te je ona najveselija i najmaškaranija grupa s najboljim scenskim nastupom dobila posebnu nagradu.

Ove godine nagradu su osvojili izvrsni Karnevalske grupe „Siti i pijani“. Osim Kraljice i najmaškaranije grupe istaknula se Sanja Pešćica iz Pusnog odbora Spinčići koja je proglašena prvom pratiljom te Sara Puž iz Udruge „Zijat, sost, tancat i pit“ koja je uzela titulu druge pratilje.

Izvrsnu atmosferu u Dvorani mladosti dodatno je podgrijavao već uvježbani voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, Plesna grupa Flame koja nas je zabavljala svojim plesnim koracima, a DJ Tommy RI puštao je najbolje maškarane i poznate pjesme.

Karnevalski žiri ni ove godine nije imao lak zadatak, a u njemu su sudjelovali: Massimo Beltrami, generalni deputat Federacije europskih karnevalskih gradova iz Italije i predsjednik karnevalske udruge Gruppo Morgana iz Mirandole, Ivanka Pavičić, predstavnica pokrovitelja AMEC Rijekatekstila, Marko Sablić predstavnik pokrovitelja Erste & Steiermärkische Bank d.d.- direktor filijale Čavle, Nikol Marelja Bošnjak, Kraljica Riječkog karnevala 2019. i Eugen Travalja, predstavnik Pehlinarskih feštara.

Nikol Marelja Bošnjak, Kraljica Riječkog karnevala 2019. osmijehom se oprostila od svoje titule Kraljice te je predala krunu i plašt novoizabranoj Kraljici uz poneki savjet, a novom privremenom gradonačelniku Meštru Toniju ključeve Grada predao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

 

Komentari