„Riječki dečki“ donirali 50.000 kuna malim onkološkim pacijentima!

400

Humanitarna udruga „Riječki dečki“ uspješno je provela još jednu humanitarnu akciju, 26. po redu.

Danas, u petak, 20. svibnja, Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka, humanitarna udruga „Riječki dečki“ uručila je donaciju u iznosu od 50.000 kuna namijenjenu za nabavku monitora i infuzijske pumpe za male onkološke pacijente. Donacija se odnosi na ukupnu tiražu od tisuću komada prodanih kalendara „Riječki dečki 2022. – Ugostitelji“ .

Ispred KBC-a Rijeka donaciju su primile predstojnica Klinike za pedijatriju doc. dr. sc. Iva Bilić Čače, dr. med., zamjenica ravnatelja KBC Rijeka dr. sc. Diana Maržić, dr. Senka Šerifi, specijalistica pedijatrije iz dječje hematologije i onkologije te glavna sestra Klinike za pedijatriju Tatjana Čargonja, mag. med. techn.

Donaciji su nazočili Anton Iskra kao partner na projektu te predstavnice humanitarne udruge „Riječki dečki“, Dunja Pavešić i Ana Rendić, ujedno predstavnice tvrtke Libra, koja od prvog izdanja realizira ovaj kalendar. Produkciju kalendara kroz trošak tiska pomogli su Tia Parner i Coca-Cola. Ono što je posebno otopilo srca svih prisutnih jest crtež u vidu zahvalnice male Lee koja se u Dječjoj bolnici liječi od limfoblastične leukemije.

crtež malene Lee

Podsjetimo, svake godine odabire se neka aktualna tema, a za 2022. godinu odabrana je tema „Ugostitelji“, odnosno vlasnici i njihovi kafići, koji su u periodu pandemije doživjeli znatne turbulencije u svom radu. Humanitarna udruga „Riječki dečki“ za ovu se temu odlučila zbog premise da ispijanje kave nije tek puko ispijanje kave ili čaja, već i društveni događaj utkan u naviku i kulturu življenja. U kalendaru „Riječki dečki 2022. – Ugostitelji“ nalaze se: Miro, Ivan i Kenzo (Karolina), Dado (Fiorello Pub), Marjan (Viva Caffe do Brasil), Čarli (Caffe bar Jadran), Franko i Igor (King’s Caffe), Igor (Cukarikafe), Mance (Rock caffe), Dražen (Caffe bar Trsat), Dejan (Teatro Lounge Bar), Tomo (Three Monkeys), Damir (Caffe bar Skradin) i Kenzo (Pommery). Autor fotografija u ovom kalendaru bio je istaknuti mladi fotograf Mateo Levak.

Senka Šerifi, Ivana Bilić Čače, Anton Iskra, Diana Maržić, Dunja Pavešić, Tatjana Čargonja i Ana Rendić

U proteklih 26 godina u kalendaru „Riječki dečki“ sudjelovalo je gotovo 500 riječkih dečkiju, bili su to sportaši, brucoši, riječki glazbenici, dečki iz susjedstva, branitelji, policajci, doktori znanosti, dečki iz medija i marketinga, kulturnjaci, ragbijaši, dečki vješti u kuhinji, dečki sa zagrebačkom adresom, dečki sa svojim tattoo pričama, dečki i njihovi kućni ljubimci, dečki „morski“ vukovi pa sve do prošlogodišnjih 25-godišnjaka.

Okončanjem ove lijepe humanitarne priče već započinje sljedeća, a iz Udruge poručuju da će tema, kao inače, biti interesantna i aktualna. Ujedno upućuju posebnu zahvalu svima onima koji su kupili kalendar!

L.B.

Komentari