Riječki atletičari slavili na Otvorenom atletskom prvenstvu Hrvatske

Atletičari Atletskog kluba osoba s invaliditetom "Srce" osvojili mjesto ekipnih prvaka 19. Otvorenog atletskog prvenstva Hrvatske

367

14.svibnja u Varaždinu se održalo 19. Otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Atletskog kluba Sloboda. Na prvenstvu je sudjelovalo 140 natjecatelja iz deset europskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Mađarske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Slovačke.

Održana su 44 natjecanja u deset disciplina: trčanje na 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500m; bacanja: disciplina kugla, koplje, disk, čunj te skok u dalj.

Ekipno prvo mjesto osvojili su, drugi puta zaredom, atletičari Atletskog kluba osoba s invaliditetom “Srce” iz Rijeke s ukupno osvojenih 75 bodova. Atletičari prvaci iz Rijeke su: Matea Cindrić, Milka Milinković, Tihana Mužak, Lukrecija Tomušić, Niko Baričević, Filip Bebar, Muhamed Beriša, Toni Družeta, Miodrag Đaković, Antonio Franko, Goran Kovačević, Denis Kujaj, Dario Lujić, Mateo Majcan, Sanjin Marinović, Miroslav Matić, Josip Mužak, Vinko Novak, Međid Osmani, Davor Smajić, Miroslav Šantić, Kristijan Štefša, Alon Tairi, Goran Vignjević te trener Zvonimir Brozić, trenerica Nives Krošnjar i asistentica Svjetlana Roksandić. Potrebno je istaknuti da je Milka Milinković osvojila A normu u bacanju koplja za nastup na Paraolimpijskim igrama u Riu 2016. godine, što će, ukoliko nastupi, biti njen deseti po redu nastup na Paraolimpijskim igrama, dok je njen prvi nastup na Paraolimpijskim igrama bio 1972. godine.

ak srce 2

Atletski klub osoba s invaliditetom “Srce” osnovan je 2006. godine i od tada je na vrhu atletike osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj te ima zapažene rezultate na međunarodnim natjecanjima. Klub trenutno broji oko 480 članova. Član je organizirane mreže na nacionalnoj razini i s još 30 članica čini Hrvatski savez udruga za osobe s mentalnom retardacijom, sa sjedištem u Zagrebu.

Komentari