Revija novog talijanskog filma

77

Revija novog talijanskog filma i ove godine broji četiri nova naslova talijanske kinematografije. Posebnu dozu talijanskog humora riječka publika ima prilike pogledati svaki dan od 16. do 19. svibnja u 19 sati u Art-kinu Croatia.

Svečano otvorenje Revije održat će se u srijedu, 16. svibnja u 19 sati uz režijski prvijenac poznatog talijanskog glumca Massimilana Bruna.

Ne može mi nitko suditi (Nessuno mi può giudicare), nagrađivani film u režiji Massimiliana Bruna, prati 35-godišnju Alice koja živi u prekrasnoj vili u blizini Rima gotovo idealnim životom. No ubrzo sudbina mijenja svoj tijek, bar kada je u pitanju Alice. Suprug joj pogiba u nesreći, a ona, s 9-godišnjim sinom završava na cesti. Kao jedini izlaz iz tragične sudbine koja ju je snašla vidi u najstarijem zanatu – prostituciji. U novom poslu joj pomaže naizgled cinična i površna Eva koja se već godinama bavi escortom.

Komedija Budi vedar (Scialla!) bavi se odnosom buntovnog učenika i melankoličnog profesora. Luka, 15-godišnjak koji je odrastao bez oca, nesvjesno strepi prema odraslom uzoru, no ubrzo saznaje da mu je profesor Bruno otac koji ni sam nije imao odraslog uzora u životu.

Koji lijepi (Che bella giornata) dan prati mladog Checca koji nalazi posao kao zaštitar milanske Katedrale. Zahvaljujući svojoj inteligenciji i nizu spleta okolnosti Checco uzrokuje bezbroj nesporazuma što opaža arapski terorist Sufien koji priprema napad na Katedralu.

Nagrađivani film Može se to (Si può fare) redatelja Giulio Manfredonia donosi priču o Nellu, milanskom poduzetniku, koji nakon gubitka posla postaje upraviteljem zadruge bivših pacijenata psihijatrijskih bolnica. Čvrsto vjerujući u dostojanstvo rada, Nello pokušava bivše pacijente, prema njihovim mogućnostima, motivirati i podučiti nekom zanatu.

Ulaz na filmove Revije novog talijanskog filma je slobodan.

Komentari