Rekordan broj maškarica na opatijskom Dječjem karnevalskom korzu

19

Više od tri tisuće malih maškara pretvorit će ove nedjelje, 9. veljače, centar Opatije u šarenu slikovnicu ispunjenu bajkovitim kreacijama iz dječje mašte. Tradicionalni Dječji karnevalski korzo, u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija, u svom 24. izdanju okupit će rekordan broj sudionika i 38 grupa iz Primorsko-goranske i Istarske županije, drugih dijelova Hrvatske te iz susjednih zemalja.

Foto Luigi Opatija, Karneval 2018, Grad Opatija, Dječja karneva

Povorku će otvoriti Dječje gradsko vijeće Grada Opatija
predvođeno dječjim gradonačelnikom Vitom Juričićem, a na poznatoj ruti od gradske tržnice do Slatine slijedit će ih Puhački orkestar Lovran, Mažoretkinje grada Opatije te Liburnijske mažoretkinje.

Foto Luigi Opatija, Karneval 2018, Grad Opatija, Dječja karneva

Nakon toga, brojna publika smještena uz glavnu opatijsku
ulicu moći će upoznati nesputanu raskoš dječje kreativnosti, jer Opatijom će prošetati opatijske dame i gospoda, šumske vile i vilenjaci, leptirići-šarenići, Malik i njegova družina, složni praščići, patuljci dobrotvori, bebe dupini, Zdravoljupci, Čuvari Striborove šume te još tridesetak lijepih ideja oživljenih u atratkivnim maskama što plijene pažnju.

Mališani će svoje koreografije predstaviti pred pet pozornica
duž karnevalske rute – na tržnici će ih ispratiti Mario Lipovšek Battifiaca, ispred hotela Pariz, preko puta Tiska te kod Turističko-informativnog centra pozdravit će ih Ivana Bilen, Borna Šmer te Irena Grdinić, a na Slatini dočekati Dražen Turina Šajeta. Po završetku povorke, na opatijskom kupalištu nastavit će
se zabava uz animatore te krafne i sokove za maskirane mališane.

Foto Luigi Opatija, Karneval 2018, Grad Opatija, Dječja karneva

Novost ovogodišnjeg izdanja Dječjeg karnevalskog korza jest
da povorka kreće sat vremena ranije nego dosad, odnosno već od 12 sati, zbog povećanog broja sudionika. Zbog toga će i privremena prometna regulacija stupiti na snagu već od 11 sati, a od tada će biti zabranjen sav promet Ulicom maršala Tita od raskršća kod hotela Ambasador do kupališta Slatina, sve do 16
sati. U istom vremenskom razdoblju, na potezu od zgrade Grada Opatije do raskršća kraj hotela Ambasador prometovat će se samo jednosmjerno prema Opatiji, dok će druga traka služiti za parkiranje autobusa sudionika manifestacije.

Komentari