Pulska Xica – noćna utrka centrom grada sa spektakularnim ulaskom u dvijetisućljetnu Arenu

84

Nakon inicijalne utrke istrčane uz šetnicu Lungomare, ovo će biti četvrta godina da se noćno izdanje pulske Xice održava u centru grada sa spektakularnim ulaskom u cilj u dvijetisućljetnu Arenu. U subotu, 15. rujna, bit će to prava avantura doživjeti pulske ulice osvijetljene na jedan jedinstven način jer je istovremeno u tijeku Visualia Festival. Turistička zajednica grada Pule podržava projekt Xice jer se danas putuje i zbog rekreacije i raznih utrka, ne samo zbog destinacije. Xica je specifična jer je noćna i održava se tijekom Visualia Festivala. Zahvalila bi se svakako svima koji podržavaju našu Xicu jer je to ujedno dokaz da radimo nešto što itekako vrijedi,“ najavila je Sanja Cinkopan Korotaj jedinstvenu noćnu  atletsku utrku Xicu u Puli.

Nakon što se prošle godine pridružio GRAWE Hrvatska d.d. sa svojom akcijom PoKRENI, kada je osim 10 kilometara u ponudi rekreativcima bila i mogućnost trčanja na duplo kraćoj dionici od 5 kilometara, ove se godine priključio i partner dm s ciljem popularizacije trčanja od najmanjih nogu se uvode i dječje utrke u kategorijama za predškolarce i osnovnoškolce.

Kako bi uživanje uz prekrasne vizualne efekte, koje su ponovno pripremili marljivi organizatori Visualia Festivala, bilo primamljivije i za one najbrže, osigurani su i za njih posebne nagrade. Najbrži natjecatelji na 5 i 10 kilometara bez obzira na spol, na poklon dobivaju Garmin sportski sat, a ostali poklon bon run&trek, dok najbrže natjecateljice osvajaju poklon paket dm-a! Ulaskom u cilj, svi će se natjecatelji osvježiti hladnim bezalkoholnim pivom Heineken 0,0 i preuzeti finišersku medalju.

Podizanje startnih brojeva i čipova za sve sudionike održava se u petak, 14. rujna od 16 do 21 sati u Hotelu Rivijera na adresi Splitska 1, ili, na dan utrke od 16 do 19 sati u šatoru organizatora ispred Arene. Vremenski limit za trku na 10 kilometara iznosi 90 minuta.

Od prvog puta kada je organizirana ova utrka, trčalo se uz zalazak sunca. Vodili smo se rečenicom #vjerujusebe te bi se ovim putem zahvalili i ERSTE Banci koja vjeruje u nas. U suradnji s run&trek, ove godine se organizaciji pridružio ponajbolji organizator utrka na ovim prostorima Robert Franjković te će zajednički #OsvijetlitiObraz svima nama koji sudjelujemo u kreiranju Xice,“ naglasio je Erik Lukšić, direktor utrke pulske Xice.

Organizatori utrke su Udruga kineziologa Pula, ISTRun j.d.o.o., Run Trek, suorganizatori  Udruga Sonitus, Arheološki muzej Istre, Povijesni i pomorski muzej Istre. Pokrovitelji utrke su  Grad Pula, Turistička Zajednica grada Pule, a partneri GRAWE Hrvatska d.d., Erste&Steiermarkische Bank d.d., GARMIN, dm-drogerie markt d.o.o., Heineken 0,0, Suzuki MOTORTECH, studena, dukat fit, Arena Hospitality Group, HELL energy drink, dok su medijski pokrovitelji Glas Istre, Magazin Trčanje, Regional Express, Radio Maestral.

Za više informacija o samim trkama možete saznati na www.utrka.com za pulsku Xicu!

Komentari