Pssst! Motovun film festival i ove godine skriva filmove po Zagrebu ‒ sudjeluj u tajnoj misiji i pronađi ih!

129

11. lipnja 2018. ‒ Motovun Film Festival petu godinu zaredom podiže platna na super-tajnim zagrebačkim lokacijama. U igri skrivača sudjeluju četiri filmska klasika, sve u cilju dovođenja zagrebačke publike u vrhunsku formu prije velikog uspona na motovunsko Brdo filmova (24. – 28. srpnja). Prva projekcija održat će se 17. lipnja, a za otkrivanje ove i ostalih lokacija, prijavite se na newsletter Motovun Film Festivala i sudjelujte u filmskom događaju za odabrano društvo.

Prvo pravilo Skrivenih projekcija je – nikome ni riječi! Drugo pravilo Skrivenih projekcija je ‒ nikome ni riječi!

Skrivene stvari imaju slatke čari, pa makar one za mnoge bile i s one strane zakona. U nas na razne načine vrlo aktualna, pojedincima slatka korupcija tema je filma Kineska četvrt Romana Polanskog, prvog u nizu Skrivenih projekcija koje i ovog ljeta organiziraju Motovun Film Festival i Addiko Bank. Kako se radnja filma vrti oko vode, lokacija prve projekcije u nedjelju, 17. lipnja, organizirane u suradnji s Design Districtom, je više nego adekvatna, a otkrit ćemo je 24 sata prije prikazivanja.

Film Kineska četvrt iz 1974. nalazi se redovito na listama najboljih filmova svih vremena, prije svega zahvaljujući odličnom originalnom scenariju Roberta Townea, nagrađenom te godine Oscarom. Upravo je scenarij bio ključni razlog da se Polanski primi režije iako je nekoliko godina prije napustio Hollywood nakon masakra u kojem je ubijena njegova supruga Sharon Tate.

U skladu s posve jednostavnom filozofijom “ako još ne možemo na Brdo, Brdo može k nama“, do sredine srpnja prostori diljem Zagreba pretvaraju se u izvanredna kina u kojima možda više nikada nitko neće podignuti platno. Budi dio tajnog filmskog društva i prijavi se na newsletter Motovun Film Festivala koji se nalazi na službenoj web stranici festivala i sudjeluj u nezaboravnom filmskom događaju!

Komentari