Prvi međunarodni Rijeka Beach Rugby 2011 turnir

43

Iako naš portal nije toliko (prema nekima puno premalo) posvećen sportu i sportskim događanjima, ovo je jedno koje itekako zaslužuje da mu posvetimo kvadratne centimetre vašeg omiljenog portala.
Radi se o rugbyju. Znate ono, lopta ide u krivom smjeru, ne smije se igrati nogom osim ponekad, uglavnom akcije završavaju sa hrpom momaka koji leže jedni na drugima…znate? E pa to je to. A da stvar bude još bolja i zanimljivija, ovaj put vas za velikim zadovoljstvom pozivamo na rugby turnir na pijesku!!

Radi se o prvom međunarodnom „Rijeka Beach Rugby 2011“ turniru. Turnir će se održati 11. lipnja 2011. na plaži Kantrida. Teren se nalazi na plaži, nekoliko metara od mora, odmah ispod novoizgrađenog sportskog kompleksa „Bazeni Kantrida“ a podržan je i od Odjela za sport Grada Rijeke. Kompleks već sada nudi niz sadržaja za rekreaciju, opuštanje i zabavu. Organizatori kažu da imaju sve potrebne sastojke za fantastičan vikend s odličnim suvenirom iz Rijeke – more, plaža, sunce, hrana, piće, dobra zabava i naravno, ragbi na pijesku.

Beach rugby ili ragbi na pijesku je relativno nova verzija inačice igre ragbija koji je već sam po sebi jedan od najrasprostranjenijih i najpopularnijih sportova na svijetu. Ragbi na pijesku je atraktivna ljetna verzija ragbija koja se, osim evidentne činjenice da se igra na pijesku, igra u obično obalnim predjelima a posebnost takve verzije je ta da se ona igra po pojednostavljenim pravilima, sama igra je brza i atraktivna gledateljima. Ragbi na pijesku se igra turnirski tako da je uvijek prisutan veliki broj ekipa.

Sigurni smo da će ovaj prvi turnir ragbija na pijesku u Rijeci privući veliki broj građana, posjetitelja i natjecatelja iz cijele Europe, a za sada su nastupe potvrdili ekipe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Sve informacije možete pronaći i na FB stranici eventa Rijeka Beach Rugby 2011 pa brzo lajakajte i dođite podržati ovu zanimljivu akciju!

Komentari