Prvi festival vodenih sportova

Watersport Festival Rijeka održat će se od 20. do 22. lipnja na plaži Ploče ispod Bazena Kantrida u organizaciji KLIK Marketinga.

128

Podijeljen u tri dijela – prezentaciju vodenih sportova, izložbeni dio i zabavno-glazbeni dio, Watersport će biti sjajna prilika i za poduzetnike te za razne sportske udruge da prezentiraju ono najbolje što nude, te da Rijeku dodatno ucrtaju na međunarodnu mapu turizma, zabave i sportskih festivala.

Festival je ujedno u funkciji poticanja bavljenja vodenim sportovima, promoviranja novih oblika zabave i druženja među građanima.

Takva je manifestacija naišla na podršku Grada Rijeke, kao i Primorsko-goranske županije, koja jenedavno krenula s promoviranjem Festivala sportske rekreacije, u kakvu se uklapaju i aktivnosti upravo ovakvog tipa događanja. Naravno, podršku su pružili i TZ Grada Rijeke i TZ Kvarnera, držeći da bi ovakve manifestacije mogle dovesti novi tip turista, koji posjećuju određene destinacije upravo zbog ovakvih događanja.

presica-watersport

O svemu tome na današnjoj konferenciji za medije govorili su Igor Načinović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice Grada Rijeke, Sandra Stojković Hinić, viša stručna suradnica za sport, tehničku kulturu i EU programe Primorsko-goranske županije, Miloš Španjol, predsjednik Kluba daljinskog plivanja Primorje, organizator manifestacije “Homo si plivat” i Siniša Grgantov, direktor agencije KLIK Marketing.

Ususret Europskom danu vodenih sportova i ove godine održat će se tradicionalna manifestacija Homo si plivat (21.6.), ovaj put u sklopu Watersport festivala, između ostalog i s težnjom da se kroz događaj poput Watersport festivala popularizira lokacija plaže Ploče za masovniju sportsku rekreaciju građana.

Watersport_SUPpolo

Naći će se tu još i divlja vaterpolo liga u kojoj će građani imati priliku zaigrati sa ili protiv vaterpolista olimpijaca, demonstracije brojnih sportskih klubova i sportova poput rukometa i košarke u pijesku, a očekuje nas i puno ljetne zabave na plaži i u moru, s brojnim atrakcijama poput Stand Up Paddlinga i natjecanja SUP polo (Stand Up Paddling polo). Riječ je o novom sportskom natjecanja u svijetu, koje se prvi puta odigralo u Mexicu prije nekoliko dana, pa će Riječani tako biti treći u svijetu koji će moći vidjeti i zaigrati ovaj sport. Radi se o stajaćem veslanju na dasci u spoju s vaterpolom. Također, posjetitelji će moći vidjeti iskušati i odbojku na trampolinima u vodi.

Posjetitelje očekuje i i jet ski, flyboard, wakeboard, waterbike, noćna sinkro revija, najveće noćno kupanje i mnogi drugi sportovi, natjecanja, iznenađenja i zabavno- glazbeni program. Ulaz na manifestaciju biti će besplatan.

Komentari