Prvi Festival tradicije na Krku

Ovoga svibnja, po prvi puta na otoku Krku, u Njivicama održava se FesTra – Festival tradicije. FesTra održava se kroz 3 vikenda u svibnju u organizaciji Turističke zajednice Omišalj i Njivice Resorta

9

Festival FesTra, u organizaciji Njivice resorta i Turističke zajednice Omišlja, okupio je mnoge izlagače koji su posjetiteljima prezentirali i ponudili tradicionalne proizvode otoka Krka poput maslinovog ulja, sira te raznih proizvoda od lavande.

Festival petkom otvara krčka Klapa Rašketa svojim nastupom u Hotelu Beli kamik. Tijekom prva dva vikenda na Festivalu su gostovala dva kulturno-umjetnička društva KUD Srce iz Koprivnice i KUD Ivo Jurjević iz Omišlja.

Posjetiteljima su predstavili tradicionalne napjeve, pjesme i plesove kao i razna autohtona jela ovih hrvatskih regija. Tijekom Festivala održale su se radionice filcanja vune, izrade raznih suvenira od lavande, a posjetitelji su mogli naučiti i osnove Glagoljice te upoznati tradicionalna glazbala iz svih dijelova Hrvatske. Otok Krk je dom knezova Frankopana pa je tako Festival tradicije posjetio krčki knez Mikula Frankopan sa svojom kneginjom i vitezovima.

Turisti i posjetitelji su imali prilike upoznati hrvatsku povijest i kulturu te običaje kroz tri vikenda u svibnju. FesTra je ujedno i uvod u novu sezonu bogatu raznim događanjima na prostoru Njivica i Njivice resorta.

Već 1. lipnja program događanja nastavlja se veličanstvenim Festivalom leda. Svi posjetitelji smještaj mogu potražiti u Hotelu Jadran ili Hotelu Beli kamik ili u jedinstvenim mobilnim kućicama kampa Njivice, a od ove godine i u novim vilama Flora Green Villas, koje savršenom sinergijom arhitekture i prirode pružaju najvišu razinu kvalitete odmora i usluga.
Uz razne beach party-e i radionice tijekom čitavog dana, očekuje nas i izložba fantastičnih ledenih skulptura! Vidimo se u Njivicama!

 

Komentari