Provedite vikend u Dnevnom boravku uz pregršt zanimljivih sadržaja!

95

Book Caffee Dnevni Boravak ovog vikenda organizira brojne aktivnosti.

U petak, 10. srpnja u 19 sati možete uživati u druženju s riječkom skladateljicom Lindom Uran, koja iza sebe ima nekolicinu priznanja i nagrada iz Hrvatske i inozemstva. Događaj je nazvan kao „Novo lice s riječke rock tržnice“. Linda Uran završila je Muzičku akademiju u Zagrebu te je radila glazbu za kazališne predstave, filmove, radio drame, TV emisije, a najistaknutije djelo joj je opereta “Priležnici” koju je 2019. godine osmislila, skladala i otpjevala u kultnom gradskom kazalištu Komedija.

Već duže vrijeme Linda Uran radi na autorskom albumu: „Treba slušati svoje unutarnje ja i okolinu. Samo to, slušati i osluškivati. Treba dokumentirati vrijeme u kojem živimo. Vremena koja nas očekuju, i u kojem jesmo, sve su samo ne lijepa. Stoga sam odlučila slušat i prepustit se vodstvu svojem unutarnjem ja kojeg svi imamo i odlučila sam prevodit ono što ono vidi, a vidi puno više, šire i dalje nego li ja to mislim.“

Isto tako, pri kraju je s pisanjem svojeg LP albuma. Tekstovi Linde Uran su sociopolitički angažirani budući da želi ukazati publici na stanje kakvo je danas, ali unatoč tome želi prenijeti poruku da moramo ostati prisebni i vjerovati isključivo i samo sebi jer ćemo jedino na taj način zadržati zdrav razum koji nam je itekako potreban kako bismo slijedili svoje srce. Također, govori o ljepoti grijeha, o istospolnoj ljubavi, o zemlji koja mijenja svoje ruho i mi skupa s njom, ali i o zabranjenim ljubavima poput vještica koje se zaljubljuju u anđele čuvare i obrnuto.

Linda Uran počastit će vas svojim autorskim pjesmama koje će izvesti u akustičnoj verziji. Uživajte u glazbi koja je suštinski alternativna, a koju Linda Uran opisuje kao kombinaciju svega onoga što joj padne na pamet.

107554250_2681747798781583_7678953008157645828_o

U subotu, 11. srpnja u 19 sati održava se tribina „Cjelovita seksualna edukacija i mladi“. Saznajte nešto više o projektu „INCORE – Informed, conscientious & responsible“, koji je za cilj imao uključivanje mladih u teme cjelovite seksualne edukacije.

U projektu su sudjelovali mladi iz Hrvatske, Italije i Španjolske, a naše domaće snage će vam ispričati što su sve radile/i, kakvo im je bilo iskustvo međunarodne suradnje, i ono najbitnije, zašto je cjelovita seksualna edukacija važna i do kojih su sve spoznaja i zaključaka došle/i tijekom provedbe aktivnosti na projektu – od sudjelovanja na treningu, izrade istraživanja, analiziranja rezultata do izrade infografika.

Dođite poslušati naše pametne, angažirane i motivirane (i motivirajuće!) mlade ljude. A možda nešto i naučiti! Projekt je pokrenut u partnerstvu s organizacijama Associazione TDM 2000 iz Italije i Adalet iz Španjolske. Projekt je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

106999601_3579253408768688_3420464260392536547_o

Razgovor putopisni s Nikicom Karas održat će se u nedjelju, 12. srpnja u 20 sati. Događaj će vam najbolje opisati sam Nikica Karas: „Došao je i taj dan – da predstavim svoj putopisni projekt oči u oči s vama koji ste možda nešto čuli o tome ili čitali poneki tekst koji sam napisao, a za one koji ne znaju o čemu se radi:

Putovao sam Twingom iz moje rodne Opatije preko Italije, Monaca, Francuske, Španjolske i stigao do Maroka do kojeg sam dugo želio doputovati. Taj sam projekt poželio spojiti s EPK2020 jer se s temama i ciljevima poklapao. Međutim, bivah odbijen. Bez obzira na to, ja jesam s ovim projektom dio EPK 2020 i dio 27 susjedstava.

Osim što ćete me moći izrešetati pitanjima i ispljuvati, nemojte nositi pištolje i kalanjikove, molim lijepo. Hvala!. Napravit ću i malu izložbu crno-bijelih fotografija podržanu od mojih dugogodišnjih suradnika – Slika. Prikazat ću nekoliko videa koje sam snimio s puta – ili koliko ih stignemo pogledati – ili koliko budete željeli gledati. Nadam se da ću imati na vezi neke umjetnike iz Španjolske i Maroka s kojima sam surađivao ad hoc – upravo onako kao sam i zamišljao – to ću se zbilja potruditi da ostvarim! I možda Vam odsviram neki session na djembeu – ukoliko vam već nije previše što vas pilim po ulicama! Možda budem imao i nekog specijalnog gosta / gošću, ali to ću još razmisliti! Demonstrirat ću vam kako se priprema marokanski whiskey po originalnom receptu, ali onda i po mom – i moći ćete ga i kušati, naravno! A moj put su velikodušno podržali – srebrni sponzor – Gole Sport & -brončani sponzor – Čisto čišće i mnogi drugi prijatelji i moja obitelj, ali neslužbeno pa svih njih neću posebno navoditi.“

Komentari