Provedite lijepi dan u Gorskom kotaru i učinite dobro djelo šečući njuške iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič

101
pas
U suradnji s KRAS-om (Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ) po prvi puta održava se šetnja sa psima po Fužinama u organizaciji Skloništa za nezbrinute životinje Lič i Veterinarske stanica Rijeka. Šetnja će se održati u nedjelju, 12. studenog od 11 sati.

Ovo je odlična prilika da priuštite nezaboravni izlet nekom od naših pasa

Sve što trebate je doći do nas (Banovina 1d, Lic, Croatia), uzeti psa, prošetati ga te ga nakon organizirane šetnje vratiti Skloništu.
Cilj ovog psećeg druženja je i socijalizacija pasa iz Skloništa, ali i informiranje o tome o čemu sve brinu i što rade skloništa za napuštene životinje.
Sve što vas o tome zanima moći ćete saznati na štandu KRAS-a prije šetnje.
Na ovoj edukativnoj turi dobit ćete i informativne letke iz kojih ćete moći saznati prava i obveze prema četveronožnim lajavcima te dobiti ideje za izlete i šetnju u svim dijelovima županije. Također, dobit ćete informacije kako se psi moraju ponašati u urbanim sredinama, ali i kako pružiti prvu pomoć vašem ljubimcu.
Ovaj događaj je besplatan što je omogućio KRAS.
Prilikom dolaska u Sklonište možete se informirati o njegovom radu te ukoliko imate donacije u obliku dekica, hrane, povodaca i ostalih potrepština možete ih donijeti (novac se ne prima).
PRIJAVE: https://forms.gle/j9d3pWycQDKEXSGx5
START: 11 sati (OKUPLJANJE OD 10.30h)
MJESTO OKUPLJANJA: na igralištu u centru Fužina kod Inine pumpe
DUŽINA RUTE: 6,3 km
USPON: cca 70 m
TRAJANJE: cca 2,5 sata

Šetnja stazom započinje na igralištu ispod brane jezera Bajer

Puteljkom s lijeve strane dolazite do mosta te krećete makadamom uz obalu jezera. Ovo je najpopularnija pješačka staza u Fužinama pogodna za sve uzraste jer je potpuno ravna, a spaja dva prekrasna jezera – Bajer i Lepenica. Staza je ukupne dužine 6,3 km, a tijekom šetnje uživat ćete u živopisnom i uređenom krajoliku, susretati divlje patke i labudove ili pak vidjeti entuzijaste u sportskom ribolovu na djelu. Staza je kružna te završavamo na istom mjestu na kojem smo i započeli šetnju.

Komentari