Proslava Svjetskog dana plesa

Od 1982. godine, na inicijativu UNESCO-a, 29. travnja slavi se jedinstvenost plesa i pokreta. Osnovna ideja Svjetskog dana plesa je podsjećanje da je ples umjetnički oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

287

Rijeka i ove godine obilježava Svjetski dan plesa 29. travnja, koji slavi jedinstvenost plesa i pokreta od 1982 godine na inicijativu UNESCO-a. Osnovna ideja Svjetskog dana plesa je podsjećanje da je ples umjetnički oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Prostor Plus u srijedu 29.4.2015 organizira ples riječkih plesnih skupina, organizacija i plesača: Plesni centar Beat, RiS Dance Centar, društvo za ples i rekreaciju Rotondo, Plesni centar K2K, plesna skupina Porto Ri, plesna grupa Flame, OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, plesni centar Salsero, Tango Azur, Academia de Capoeira Rijeka i Prostor Plus.

Svi su pozvani pridružiti se plesu i performansu FREEZ ZA PLES u srijedu 29. travnja na Korzu ispred Radio Rijeke od 17 do 19 sati.

Od 2012.g. inicijativa zajedničke proslave širi se kroz NDA Hrvatska na ostale hrvatske gradove te će se ove godine proslava odvijati simultano u Zadru, Varaždinu, Splitu, Rijeci, Požegi, Poreču i mnogim drugim gradovima čitav dan na glavnim gradskim trgovima.

U 18 h u svim gradovima izvest će se simultano veliki performans “FREEZE ZA PLES” kao simbolika proslave 33. godišnjice ovog značajnog događanja.

(B.Ž. / press)

Komentari