Proslava Svjetskog dana plesa: izađite i plešite!

218

Rijeka i ove godine 29. travnja obilježava Svjetski dan plesa koji slavi jedinstvenost plesa i pokreta. Dan plesa nastao je 1982. godine na inicijativu UNESCO-a. Osnovna je ideja Svjetskog dana plesa podsjetiti na to kako je ples umjetnički oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Prostor Plus u petak 29.4.2016. organizira plesnu manifestaciju riječkih plesnih skupina, organizacija i plesača: OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, Plesni studio Vibe, Osnovna umjetnička škola Matka Brajše Rašana, RIS dance, Porto RI, Plesna grupa Flame, Plesna grupa Magija, Plesni centar Beat, K2K, društvo za ples i rekreaciju Rotondo,Tango Azur Rijeka, Prve riječke mažoretkinje i Prostor Plus.

Čitanjem svjetske i hrvatske plesne poruke te puštanjem balona kako bi se poslala zajednička poruka, Rijeka će postati još jedan hrvatski grad koji se priključuje globalnom projektu proslave Svjetskog dana plesa.

Pozivamo sve da se pridruže plesu od 16 do 18 sati, odnosno performansu SKULPTURA koji će se dogoditi u 18 sati.

danplesa2015-3

Dan plesa realizira Udruga Prostor plus, a program se održava paralelno u nekoliko hrvatskih gradova i dio je programa za razvoj publike Spaces kojeg podržava Grad Rijeka. Rad udruge podržava Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Komentari