Promocija zdravstvenog turizma u Utrechtu

25
predstavljanje hrvatske u nizozemskoj1

Hrvatska turistička ponuda te njezini potencijali u zdravstvenom i SPA segmentu predstavljaju su u sklopu specijaliziranog sajma zdravlja „Nationale Gezondheidsbeurs“, koji se od 7. do 10. veljače održava u nizozemskom Utrechtu i koji je posvećen zdravstvenom i SPA turizmu, zdravlju, talasoterapiji i termalizmu. 

Na sajmu po prvi put nastupa Predstavništvo HTZ-a u Nizozemskoj, a svoju ponudu predstavlja i TZ Kvarnera.

Očekuje se da će sajam ove godine privući oko 45.000 posjetitelja, koji će razgledavati ponudu više od 300 izlagača, odnosno novitete u tretmanima, nutricionizmu, novim tehnologijama u spa industriji itd. Na ovom jedinstvenom sajamskom događanju Hrvatska je izazvala velik interes zainteresiranih posjetitelja, a puno je upita bilo oko regulative, mogućnosti tretmana i liječenja, cijena, dostupnosti, kvalitete usluga i smještaja. Kao glavne prednosti Hrvatske u ovom segmentu istaknute su odlična klima, visoka razina kvalitete smještajnih kapaciteta i zdravstvenih usluga te vrhunsko medicinsko osoblje.

predstavljanje hrvatske u nizozemskoj
Predstavljanje zdravstvenog turizma u Nizozemskoj

Upravo je zdravstveni turizam bitna niša za dovođenje novih gostiju s ovog vrlo potentnog emitivnog tržišta s kojeg je u 2018. godini ostvareno gotovo pola milijuna dolazaka te više od 3 milijuna noćenja. Naime, u odnosu na isto razdoblje 2017. godine, dolasci nizozemskih gostiju u porastu su za 9 posto, dok su noćenja rasla po stopi od 5 posto.

Uvođenjem novih letova za Zadar od travnja ove godine, u 2019. će po prvi put u novijoj povijesti postojati izravne aviolinije iz Nizozemske i to praktički prema svim najznačajnijim međunarodnim zračnim lukama u Hrvatskoj (Zagreb, Pula, Rijeka, Zadar, Split, Brač, Dubrovnik), a jednostavnijem i bržem dolasku gostiju u potrazi za zdravstvenim uslugama na Kvarner, doprinijet će i produženje naleta nizozemske Transavie iz Eindhovena prema ZL Rijeka kroz čitavu ljetnu sezonu (travanj – listopad) u 2019. godini.

Komentari