Promocija Hrvatske u srcu Budimpešte uoči nogometne utakmice

17

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj organiziralo je promociju Hrvatske kao turističke destinacije u srcu Budimpešte u poznatom i najfrekventnijem pješačkom prolazu i okupljalištu brojnih građana i turista u Budimpešti, u Gozdu udvar.

Promocija Hrvatske održava se na dan održavanja nogometne kvalifikacijske utakmice između Mađarske i Hrvatske. Cilj ovog projekta je stvaranje pozitivnog i prijateljskog ozračja uoči same utakmice, ali i jačanje brenda Hrvatska na mađarskom tržištu, vidljivosti na najposjećenijim društvenim mrežama te u konačnici motiviranje Mađara na dolazak u Hrvatsku na odmor“, izjavila je izjavila je Ivana Herceg, direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj.

Na promociji su brojni prolaznici dobili promotivne materijale o Hrvatskoj, kao i brojne hrvatske suvenire, ali i mogućnost osvajanja vrijednih nagrada partnera promocije: HNS-a, Podravke, Flixbus-a i Ultra festivala.

Glavna nagrada koju su mogli osvojiti posjetitelji je vikend boravak u Hrvatskoj, ali i potpisani dresovi hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Ivana Rakitića, ulaznice za Ultra Music festival u Splitu kao i Podravkine poklon pakete hrvatskih proizvoda.

Mađari kao naši tradicionalni i vjerni gosti posljednjih se godina nalaze u top 10 emitivnih tržišta. U prošloj godini ostvaren je rekordan broj dolazaka i noćenja mađarskih turista u Hrvatskoj. Premašeno je 620.000 dolazaka i preko 3,2 milijuna noćenja, a podaci iz sustava eVisitor pokazuju da je pozitivan trend rasta nastavljen i u ovoj turističkoj godini“ rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić nadodavši da ćemo i u budućem vremenu što više koristiti velika sportska događanja i sport za predstavljanje, promociju i brendiranje Hrvatske.

Denes Kemeny,Davorin Stetner,Ivana Herceg,Denes Kemeny,Olah Gyarfas,Dubravko Simenc_2
Denes Kemeny,Davorin Štetner,Ivana Herceg,Denes Kemeny,Olah Gyarfas,Dubravko Šimenc

Promociju Hrvatske u Budimpešti svojim su dolaskom uveličali brojni uzvanici, sportaši i prijatelji Hrvatske među kojima su Olah Gyarfas, predsjednik mađarskog automoto saveza i direktor utrke Velike nagrade Mađarske, Hungaroring; Denes Kemeny, predsjednik mađarskog vaterpolo saveza i proslavljeni trener triju olimpijskih medalja te Tamas Marcz, izbornik mađarske vaterpolo reprezentacije, Davorin Štetner predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, itd.

 

Komentari